Kadınlar artık bu estetiği yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar artık bu estetiği yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 14:26

Genital estetik son yıllarda Türkiye'de çok fazla yapılmaya başlanan estetiklerden bir tanesi. Ancak son yıllarda bu estetik operasyonlara farklı bir tanesi eklendi: Genital estetik ameliyatlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, kadınlarda en önemli estetiğin genital estetik operasyonları olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Kadınların her zaman en güzelini, en doğalını istediğini belirten Op. Dr. Aslı Alay, “Özellikle doğum sonrası vajinanın doğal yapısı bozulabilir, vajina genişleyebilir, idrar kesesi ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektum sarkabilir. Doğumda bebeğin çıkışı sırasında yapılan epizyotominin yanlış iyileşmes ide genital bölgede şekil bozukluğu yapabilir. Vajinada genişliğe iç dudaklarda sarkma ve asimetri de sıklıkla eşlik eder. İç dudaklardaki sarkmayı çoğu kadın özellikle mayo, bikini ve dar pantolon giyemediklerini, cinsel ilişkide sorun yaşadıklarını ifade ederek anlatırlar. Doğum yapmamış genç kadınlarda iç dudakların aşırı büyük veya asimetrik olması da sık rastlanan bir şekil bozukluğudur. Bu durum sadece görüntüde sorunlara yol açmaz, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara da neden olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

CİNSEL FONKSİYONLARI DA İYİLEŞTİRİYOR

Genital estetik operasyonlarını planlarken cerrrahi müdahalenin estetik görünüm yanında kadının cinsel fonksiyonlarını da iyileştirici özellikte olması gerektiğini anlatan Op. Dr. Aslı Alay, şunları söyledi:

Kadınlar artık bu estetiği yaptırıyor

“Çünkü vajinal kaslarda ilerleyen yaş ve doğum etkisi ile oluşan yıpranma cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olabilir. Hem kadın hem de partneri açısından sorunlara yol açan bu durum tedavi edilebilir. Tedavi şekli genellikle cerrahi olup, vajinal kasları çalıştıracak egzersizlerde mutlaka tedaviye eklenmelidir. Genital bölge estetiğine yönelik operasyonları labioplasti, kliteroplasti ve vajinal daraltma şeklinde gruplandırabiliriz. Kliteroplasti; kadında cinsel hazzı sağlayan, idrar yapma deliğinin hemen üstünde yer alan kan akımı, sinir dokusu oldukça yoğun olan kabarıklıktır. Bazı kadınlarda klitoris normalden büyük olabilir. Hem partneri, hem kadını rahatsız edebilir. Fazla olan doku uzaklaştırılarak ve eriyen dikişler kullanılarak tedavi edilir. Labioplasti; vajina iç dudaklarındaki sarkma ve asimetrik görüntünün düzeltilmesi amacı ile yapılan bu operasyonda eriyen dikişler kullanılmakta, sonrasında da kısa bir süre cinsel perhiz önerilmektedir. Operasyon kısa sürmekte ve lokal anestezi kullanılarak da yapılabilmekte, işlem sonrası fiziksel aktivite kısıtlılığı olmaz. Genç kızlarda da görülebilen iç dudaklardaki asimetri, normalden büyük, sarkmış labiumlara yönelik yapılan operasyon kızlık zarına zarar vermez.

Haberin Devamı

İDRAR KAÇIRMA VE KABIZLIĞI DA ÇÖZÜYOR

Vajinoplasti; vajinal daraltma operasyonudur. Bu operasyon ile vajina hem fonksiyonunu yeniden kazanacak, hem de estetik açıdan kadın kendini mutlu ve iyi hissedecektir. Özellikle ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi, idrar kaçırma, kabızlık, vajinaya baskı yaparak dışkılayabilme bu operasyon ile çözüm bulacaktır.”

Genital estetik ameliyatlarında amacın kadının kendini iyi hissetmesi, özgüveninin artması ve partneriyle uyumlu bir cinsel birlikteliği olması olduğunu söyleyen Op. Dr. Aslı Alay, “Bu hedefler sadece estetik görüntüde iyileşme, güzelleşme ile olmaz. Aynı zamanda organların fonksiyonlarına yönelik de işlemler yapılır. Sarkan bir idrar kesesi veya rektum yeniden restore edilir. Operasyon genel anestezi altında yapılmakta ve operasyon sonrası bir gün izlenmesi çoğunlukla yeterlidir. Nekahat yani iyileşme dönemi oldukça kısadır. Cinsel perhiz ise her operasyona göre değişik sürelerde olmakta ancak süre 1 ayı geçmemektedir” şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!