Üzüm ekstresi hayat veriyor

Güncelleme Tarihi:

Üzüm ekstresi hayat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 11:22

ADANALI girişimci Hasan Tepgeç, çeşitli gıda maddeleri ürettiği tesisinde kurduğu özel bölümde, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen kırmızı şaraplık üzümü, çekirdeğiyle birlikte öğüterek tortulu içecek halinde piyasaya sürdü.

Daha önce 4 ton üzümü işleyip pastörize ettikten sonra, üzüm suyu olarak stoklayan ve marketlere satan Hasan Tepgeç, şimdi de çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi üretimine başladı. Eczanelerde satışına başlanan üzüm ekstresini içenlerin sağlık durumlarında iyileşme olduğu haberlerini aldığını söyleyen Tepgeç, “Üzüm suyu sağlık açısından son derece besleyici bir gıda ve içecektir. Hücreleri yeniler. Çekirdek ve kabuğuyla birlikte öğütülerek elde edilen üzüm suyu ise çok daha yararlıdır. Çünkü bu içecek türü güçlü bir enerji kaynağı olduğu gibi hücre yenilenmesini sağlayan, kanseri önleyen ve vücuttaki paslanmayı engelleyen özelliklere de sahiptir. Sağlıklı yaşam ve gençlik iksiri gibi bir içecek. Her türlü hastalığa bire bir” dedi.

Çekirdekli üzüm suyunun doğuştan kansızlık çeken, böbrek hastaları, Akdeniz anemisi rahatsızlığı bulunanlarda ve kemoterapi gören hastalarda olumlu sonuçlar verdiğini kaydeden Tepgeç, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü, Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Adana İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde yapılan analizler sonucu ürünün demir, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve stronsiyum gibi elementler bakımından oldukça zengin olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

KANSER TÜRLERİNDE DE YARAR SAĞLIYOR

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Erkan Topuz da, ürünü incelediğini ve çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin her türlü hastalığın ve kanser türlerinin iyileşmesinde yarar sağladığını söyledi. Yaptığı tüm açıklamalarda bu konuya sık sık dikkat çektiğini belirten Prof. Dr. Topuz, “Kontrolsüzce kulaktan duyma veya internetten, aktardan alınan bitkilerin kullanımı, sağlığınızı tehlikeye atmanıza hatta ölümlere neden olmaktadır. Bitkisel destek kullanacaksanız yalnızca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın resmi izninin olduğu ve yalnızca eczanelerde satılan ürünleri kullanın. Doktorunuza ve eczacınıza danışın. Kırmızı üzümü çekirdeğiyle beraber tüketmenin veya bunlardan yapılan ürünlerin her türlü hastalığa ve bütün kanser türlerine fayda sağladığı kanıtlanmıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!