Ulaşım özgürlüğünü kaldırmak halk sağlığına tehdit

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım özgürlüğünü kaldırmak halk sağlığına tehdit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 16:05

1 Mayıs sebebiyle Taksim'e tüm toplu ulaşım yolları kapatılırken İstanbul Tabip Odası konu ile ilgili başka bir noktaya dikkat çekti. İTO, toplu ulaşımın durdurulmasının ciddi bir halk sağlığı sorunu yaratacağını belirtti. İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği’ne hatırlatıyoruz: Dev bir metropol haline gelmiş olan İstanbul’da tüm ulaşım yollarını durdurmak, toplu ulaşım araçlarını iptal etmek ve fiilen İstanbul’da ulaşım ve seyahat özgürlüğünü ortadan kaldırmak-kısıtlamak sadece anti demokratik bir tutum değil aynı zamanda ciddi bir HALK SAĞLIĞI sorunu yaratacaktır. İstanbul’daki özel-kamu yüzlerce hastanede kesintisiz hizmet sunmakta olan sağlık çalışanlarının nöbetten çıktıktan sonra evlerine nasıl gidecekleri, nöbetleri devralacak olan hekim ve sağlık çalışanlarının nöbetlere  nasıl gideceği ve yine rahatsızlanacak binlerce yurttaşımızın hastane ve sağlık kurumlarına nasıl ulaşacakları ciddi bir sorun olarak durmaktadır. Aynı sorunun yaşamsal bir çok alanda ciddi sorunlar doğuracağını hatırlatmak isteriz.

 

Haberin Devamı

DEMOKRASİNİN TURNUSOLÜ


 
Tüm bu kısıtlamalar ve fiili “sokağa çıkma yasağı”,  Taksim’de yapılmak istenen 1 Mayıs kutlamalarının yurttaşları inşaatların olumsuz etkilerinden korumak için yasaklanmış olduğuna dair valilik açıklamalarını anlamsızlaştırmaktadır.


 
İşçilerin Mücadele-Birlik-Dayanışma günü 1 Mayıs’ın İstanbul’da Taksim meydanında barış ikliminde ve coşkuyla kutlanması önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Can güvencesi bahane edilen insanlara bir çeşit kimyasal silah olarak kabul edilen “biber gazı” bombaları atılmamasını ve demokratik bir hak olan “gösteri yapma” hakkının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kullandırılmasının demokrasinin turnusolü olduğunu hatırlatırız.
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!