Uğur ilk kez konuştu

Güncelleme Tarihi:

Uğur ilk kez konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar ilk sözlerini bu sabah saatlerinde söyledi. Acar, doktorlara 'Hoşgeldiniz' dedi.

Haberin Devamı

AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yüz nakli ile çift kol nakli ameliyatlarının 5’inci gününde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak, ortak basın toplantısı düzenledi.

Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özkan, Türkiye’nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar’ın dünden beri serviste takip edildiğini söyledi. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri kontrolde Uğur Acar’a "Hoşgeldin yeni hayatına" demek isterken onun kendilerinden önce davrandığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Bize ’Hoşgeldiniz’ dedi. Birazcık boğuktu, ama bizim için çok yeterliydi. Acıktığını, susadığını ifade etti. Bu beklediğimizden çok çok iyi" dedi.

 

Haberin Devamı

2 GÜN SONRA KONUŞMASI BEKLENİYORDU

 

 

Dün yoğun bakımdan çıkarılarak servise alınan Uğur Acar'ı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ziyaret etti. Hastasının sağlık durumu ile ilgili dün açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, “Gözlerini açtı. Konuşması şu anda mümkün değil. Bir iki gün sonra o imkânı vereceğiz." diyerek Acar'ın konuşmasını henüz beklemediklerini ifade etmişti.

YÜZ NAKLİNİ YAPAN EKİP AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

 

SAKALLARI ÇIKACAK

 

Türkiye’nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar’ın fotoğraflarda belli olmayacak şekilde sakallarının çıkmaya başladığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Sakalları çıkacak elbette. Bir iki gün içinde görürüz. Uğur çok motive zaten. Dün bir ara televizyon izletmeyi tartıştık. Yüzünü televizyonda görsün istemediğimiz için izletmedik. Kendisi ’Benim için hiç sorun değil’ şeklinde el kol hareketleriyle yanıt verdi. Bu bizi mutlu etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yrd. Doç. Dr. Özkan, donör Ahmet Kaya’nın yakınlarının Uğur Acar’ı görme yönündeki taleplerinin ise ilerleyen dönemde karşılanabileceğini belirterek, "Ödem azalmakla birlikte devam etmekte. Yüz biraz daha kendisini bulsun, göstereceğiz" dedi.

 

KAVDIR’IN DA DURUMU DAHA İYİ

 

Gerek Uğur Acar gerekse çift kol nakli olan Atilla Kavdır için herşeyin çok yolunda olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Atilla Kavdır yoğun bakımda. Bir süre daha yoğun bakımda takip etmek yönünde karar aldık. Düne göre çok çok iyi. Yalnız yoğun bakım hocamız, yoğun bakımda devam etmesi konusunda ısrarlı. 1- 2 gün daha yoğun bakımda devam edecek. ’Uğur çıktı Atilla Bey kaldı’ diye ailenin bir endişesi var, ama endişeye gerek yok" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

'GENELKURMAY BAŞKANI ARADI'

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, ekibin başkanı eşi Prof. Dr. Ömer Özkan’ı aradığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Kendisi çok gururlandığını ifade etti ve gazilerimiz için de ümit kapısı olduğunu belirtti" dedi. Yrd. Doç. Dr. Özkan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ile ortak çalışma yapılması yönündeki soruya ise "Niye olmasın" karşılığını verdi.

 

ŞAKA BİLE YAPTI

 

Prof. Dr. Ömer Geçici ise yüz nakli olan Uğur Acar’ı dün ve bugün gördüğünü belirterek, "Düne göre çok önemli farklar var. Dün konuşamıyordu, bugün çok güzel kendini ifade edebiliyor. Şaka bile yaptı. Haline hatırını sorduk. Bunlara çok güzel ve net cevaplar verdi" diye konuştu. Uğur Acar’ı çok iyi gördüğünü belirten Prof. Dr. Geçici, "Uğur yüzünü şu zaman görecek diye bir şey söylemek çok zor. Uğur ve tedavi ekibiyle ortak karar vereceğiz. Süreç hızlı da olabilir, zaman da alabilir. Ama Uğur’un genel yapısı, hayatı sevmesi açısından sürecin çok hızlı işleyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

DOKU VE ORGAN REDDİ SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Doç. Dr. Hüseyin Koçak da her iki hasta için en büyük riskin doku ve organ reddi olduğunu belirterek, "Her iki hasta için ret söz konusu değil. Şu an için ikisi de sağlıklı" dedi.

Dün servise alınan Uğur Acar, AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin B Blok 5’inci katında, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi’ye ait serviste tuttuluyor. Acar, iki kişilik odada tek başına kalıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!