Türk doktora Politzer ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk doktora Politzer ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 15:16

ABD’de Cleveland’da iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 26’ıncısı gerçekleştirilen ‘Politzer Society’ toplantısında, farelerdeki yüz felciyle oluşan hasarı inceleyen bir çalışmasını sunan Acıbadem Bursa Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer, 109 tebliğ arasında ‘2’nci en iyi bilimsel çalışma ödülü’ne layık görüldü.

Toplantının ‘Politzer Society Prize Session’ bölümünde sunulan ve büyük ilgiyle karşılanan çalışma, ‘Farelerde Bir Travmatik Yüz Felci Modeli Oluşturarak Ortaya Çıkan Nörotropik Faktör Analizi Değişimi’ başlığını taşıyor. Fareler üzerinde yaptığı bu deneysel çalışmayı açıklayan Prof. Dr. Sertaç Yetişer, “Fareler üzerinde yapılan deneysel bir çalışma ile, travma sonrası yüz felcinin ortaya çıkması durumunda hasarın derecesinin kan incelemesiyle anlaşılabileceği ileri sürülebilir. Bu model üzerinden hareketle nörotropik faktör analizi yapılarak travmanın yüz sinirinde yaratığı hasarın derecesini tahmin edebilmek mümkün olabilecektir” dedi.

PROF. DR. SERTAÇ YETİŞER KİMDİR?
Ankara’da 1961 yılında doğan Prof. Dr. Sertaç Yetişer, 1992- 1993 yıllarında Pittsburgh Üniversitesi KBB Anabilim dalında fellowship olarak çalıştı. 2007 yılının Ağustos ayında Gülhane Askeri Tıp Akademisi KBB Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden kendi isteğiyle Prof. Tabip Kıdemli Albay rütbesi ile emekli oldu. Kasım 2007’de Bursa Acıbadem Hastanesi’nde tam gün göreve başlayan Prof. Dr. Sertaç Yetişer, uğraştığı alanlar arasında vertigo cerrahisi, kafa tabanı cerrahisi, kulak cerrahisi (otitis media), koklear implant ve kemiğe implante edilebilir işitme cihazları, atrezi cerrahisi, yüz felci ve cerrahi tedavisi, Otoskleroz ve stapes cerrahisi yer alıyor. Prof. Dr. Sertaç Yetişer, şimdiye kadar 50'nin üzerinde ulusal, 60'ın üzerinde uluslararası yayın, 110 civarında ulusal ve uluslararası çalışma tebliği, 5 kitap bölümü çevirisi, 10 uluslararası, 50 ulusal kongre, sempozyum, workshopda davetli konuşmacı olarak bulundu.

POLİTZER ÖDÜLÜ NEDİR?
‘Politzer Society’, 1825- 1920 yılları arasında yaşamış olan ve otolojik cerrahinin kurucularından sayılan bilim adamı Adam Politzer adına kurulmuş olan ve dünyanın her tarafından izlenen oldukça prestijli uluslararası bir KBB topluluğu olarak biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!