Torununu doğuran kadının kimliği açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Torununu doğuran kadının kimliği açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 12:19

İngiltere’de oğlu için taşıyıcı annelik yapıp öz torununu dünyaya getiren ve tüm dünyada tartışmalara neden olan kadının kimliği açıklandı.

Haberin Devamı

Donchester kentinde yaşayan 46 yaşındaki Anne-Marie Casson’ın 27 yaşındaki eşcinsel oğlu Kyle Casson’ın çocuk sahibi olabilmesi için geçen yıl tüp bebek yöntemi ile hamile kaldığı ve sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdiği belirtildi. Kyle Casson’un İngiltere’de taşıyıcı anne yöntemi ile bebek sahibi olan ilk bekar ve eşcinsel erkek olduğu da açıklandı.

Torununu doğuran kadının kimliği açıklandı


BEBEK SAHİBİ OLMAK HERKESİN HAKKI

Kyle Casson, konu ile ilgili İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “İnsanların yaptığımız şeye destek vermeyebileceğini biliyorum. Herkes fikrini beyan etmekte özgür. Ancak benim artık bir oğlum var ve çok mutluyum” dedi.

Bir süpermarkette çalıştığını belirten Casson “Bir bebeğe ev verebilecek, ona destek olabilecek hiç kimse çocuk sahibi olma hakkından mahrum bırakılmamalı. Cinsel eğilim ve cinsiyetten bağımsız olarak bir çocuğa bakabilecek durumda olan herkese bu hak

Torununu doğuran kadının kimliği açıklandı
tanınmalı. Ben problemin ne olduğunu anlamıyorum. Prosedürün ücretini ben ödedim. Kendi evime sahibim. Çalışıyorum” dedi.

Zamanı geldiğinde Miles ismini verdiği oğluna dünyaya nasıl geldiğini anlatacağını söyleyen Casson “Ona asla yalan söylemeyeceğim. Zamanı geldiğinde ona kendisi ile ilgili gerçekleri anlatacağım. O her zaman çok istenen bir çocuk olduğunu bilecek” dedi.

İngiltere Yüksek Mahkemesi dünyada bir ilk olduğu belirtilen olayı geçen hafta incelemiş ve Kyle Casson’un annesi tarafından dünyaya getirilen oğlu Miles’ı kanunlara göre aynı zamanda kardeşi olsa da resmen evlat edinebileceğine karar vermişti.

Mahkemenin kararı İngiltere’de tartışma yaratmış ve bazı kesimlerin taşıyıcı annelik ve tüp bebekler ile ilgili yasaların sıkılaştırılması için hükümete çağrıda bulunmasına neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!