Terapi için Lucky ve Ice'ye geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Terapi için Lucky ve Iceye geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 11:22

KEMER'in Ayışığı Parkı'nda bulunan Yunus Gösteri Merkezi, her yaz sezonu yüzlerce engelli çocuğun ailelerine umut dağıtıyor. Merkezi Almanya’da bulunan ‘Kids and Dolphins’ adlı şirket tarafından son 3 yılda 450 engelli çocuk Lucky ve Ice isimli yunuslarla terapi görmeleri için Kemer'e getirildi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Ayışığı Parkı’ndaki Yunus Gösteri Merkezi'ne, Almanya’da bulunan Kids and Dolphins adlı şirket tarafından düzenlenen terapi turlarına 3 yılda 450 engelli çocuk aileleri ile birlikte katıldı. Bu yaz sezonu için de 125 aile ile anlaşma yaptıklarını söyleyen şirketin ortaklarından Jürgen Kalwey, 2009 yılı için rezervasyona başladıklarını kaydetti. Geçen yıl tura katılan spastik engelli 3 çocuğun terapinin ardından yürümeye başladığını belirten Kalwey, “Bu yıl yeni bir uygulamaya başladık. Almanya'dan getirdiğim yeni bir cihazla, sessiz ortamda yunusların seslerini kaydediyoruz. Aileler evlerine döndüklerinde de yunusların seslerini çocuklarına dinletmeye devam ediyor” dedi.

Almanya'da sigorta şirketlerinin bu tedaviyi üstlenmemesi nedeni ile aileler terapi masraflarını kendileri karşılıyor. Ulaşım ve konaklama giderlerinin de dahil olduğu 2 haftalık seansın bedeli 5 bin 800 euro tutuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!