Tedavisi bulunmazsa bunama iki katına çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Tedavisi bulunmazsa bunama iki katına çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 16:30

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Erkol, her 7 saniyede bir kişinin bunadığını belirterek, "Eğer herhangi bir tedavi bulunmazsa bunayan insan sayısı 20 yıl sonra iki katına çıkacak" dedi.

Haberin Devamı

Yatağan Belediyesi tarafından belediye toplantı salonunda düzenlenen konferansta, Alzheimer hastalığı ele alındı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Erkol, konferansta yaptığı konuşmada, bunamayı, kişinin zihinsel işlevlerinde, daha önce edindiği işlev düzeyine göre kötüleşmeyle giden klinik bir tablo olarak açıkladı.

HER 7 SANİYEDE BİR KİŞİ BUNUYOR

Erkol, bunama yaşayan insanlarda, ek olarak davranış bozuklukları, sosyal ve mesleki aktivitelerde bozulmaların gözlendiğini söyledi. Dünyada yaklaşık 35 milyon Alzheimer hastası olduğunu kaydeden Erkol, "Her 7 saniyede bir kişi bunuyor. Bu istatistiklere bakılırsa oldukça hızlı bir artış aslında. Eğer herhangi bir tedavi bulunmazsa bunayan insan sayısı 20 yıl sonra iki katına çıkacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

BUNAYANLARIN YÜZDE 70'İ ALZHEIMER

Bunayanların yüzde 70'inin Alzheimer hastalığına yakalandığını belirten Erkol, Alzheimer'ın yıllık 315 milyar dolar ile kanser ve kalp hastalıklarından sonra dünyadaki en maliyetli hastalık olduğuna işaret etti. Bu rakamın çoğunlukla tedavi rakamı olmadığının da altını çizen Erkol, "315 milyar dolarlık maliyetin büyük bir çoğunluğunu, hastanın bakımı ve hasta ile hastaya bakan kişinin iş kaybı oluşturuyor" dedi.

Prof. Dr. Erkol, Türkiye'de yaklaşık 400 bin Alzheimer hastası bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!