Spor motivasyonunuzu korumanız için 7 öneri

Güncelleme Tarihi:

Spor motivasyonunuzu korumanız için 7 öneri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 10:21

Tartıya her çıktığınızda kilonuzu aynı görünce motivasyonunuz düşebilir. Ancak hayal ettiğiniz vücuda kavuşmanız için motivasyonunuzu korumanız oldukça önemli. Bu 7 öneri ile sporu hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bahar gelirken alınan kilolar ve spor yapma ihtiyacı iyice gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak spora başlamak kadar o ilk günkü motivasyonu sürdürmek de çok önemli. Spordan hemen sonuç beklemek yerine bunun emek isteyen bir süreç olduğunu unutmamalısınız.

Fit bir vücuda kavuşmak için sporunuzu ilk günkü gibi programlı bir şekilde sürdürmeniz önemli. Bunun için ihtiyacınız olan en önemli şey ise motivasyon. İşte motivasyonunuzu korumanızı sağlayacak 7 harika öneri...

1. Amaç belirleyin

Spora başlarken ulaşmak istediğiniz hedefinizi belirleyin. Böylece spora devam ettiğiniz sürece vücudunuzda meydana gelen değişimler sizi hedefinize yaklaştığınızı hissettirerek daha çok motive eder. Hedefinize giden yolda kendinize parametreler belirleyin. Vücut ölçüsü ve kilo kaydınızı yapın, fotoğraflarınızı çekin. Bu somut deliller motivasyonunuzu bir anda yükseltecek.

Haberin Devamı

Spor motivasyonunuzu korumanız için 7 öneri

2. Kendinize özel strateji hazırlayın

Hedefinize göre yapacağınız antrenmanın sıklığını, tarzını ve şiddetini belirleyin. Ancak kendinizi bilerek gerçekçi programlar oluşturmanız oldukça önemli. Aksi takdirde uygulanamayan programlar yalnızca hayal kırıklığı yaratır. Sporda ilerlemeniz normal hızda ama sürekli olmalıdır.

3- Aklınızdan çıkarmayın

Etrafınızı sporu size hatırlatacak şeyler ile donatın. Antrenman hatırlatıcıları ya da spor eşyalarının göz önünde bulundurulması gibi şeyler bu konuda yardımcı olacaktır.

Spor motivasyonunuzu korumanız için 7 öneri

4-Sevdiğiniz antrenmanları yapın

Size eğlenceli gelen ve yapmaktan zevk aldığınız antrenmanları seçin ve sporu sevdiğiniz kişilerle birlikte yapıp bir zorunluluk olmaktan çıkartın. Profesyonel birinden yardım alma ihtiyacı duyuyorsanız bir spor hocası ile görüşün ve bu kişinin anlaşabileceğiniz biri olmasına dikkat edin.

5- Sporu ihmal etmeyin

Haberin Devamı

Hayat koşuşturması her zaman spor salonuna gitmenize fırsat vermeyebilir. Ancak programdan bir defa şaşmak motivasyon kaybına neden olur. Spor salonuna gidemediğinizde evde yapabileceğiniz aktiviteler oluşturun.

Spor motivasyonunuzu korumanız için 7 öneri

6. Kendinizi ödüllendirin

Hedefinize göre haftalık, iki haftalık ya aylık periyotlarda kendinizi sevdiğiniz şeylerle ödüllendirin. Böylece motivasyonunuz daha fazla yükselir.

7-Her şey inanmakla başlar

Kendinize inanın ve programlarınızı bir görevden ziyade alışkanlık haline getirmeye çalışın. Mükemmele odaklanıp kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Ölçünüz kendiniz olun ve kendinizle yarışın. Odak noktanızı kaybetmeyin. Amacınıza ulaşmak sadece sizin elinizde.

Haberin Devamı

“Sağlıklı bir yaşam için spor şart” diye düşünüyorsan TIKLA!

BAKMADAN GEÇME!