Spirulina nedir? Faydaları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Spirulina nedir Faydaları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 11:15

Spirulina, mavi ve yeşil alglerden oluşan mikroskobik bir yosun türüdür. Günümüzde adını sıkça duyduğumuz bu bitkinin geçmişi 1500'lü yıllara dayanıyor. 2000’li yıllarla birlikte Birleşmiş Milletler ve Dünya Tarım Örgütleri tarafında bu besinin hem çocuklar hem de yetişkinler için çok faydalı olduğu kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

Bilimsel çevrelerce son yıllarda keşfedilen en şifalı bitkilerden biri olarak kabul edilen spirulina yosun türüdür. İçeriğindeki besin miktarının çok çeşitli olması ve protein, vitamin, mineral açısından zengin olması, üretimini ve tüketimini sürekli artırmaktadır.

Spirulinanın bu kadar faydalı bir bitki olmasının nedeni içeriğindeki vitaminlerin, minerallerin, proteinin kendiliğinden içinde olması, dışarıdan ilave dilmemiş olması nedeniyle vücutta emilim miktarının %90 lara kadar varmasından kaynaklamaktadır.

Spirulina nedir Faydaları nelerdir

SPİRULİNA NEDİR?FAYDALARI NELERDİR ?

 - Vücudu iyi beslediği için vücut direncini artırır ve enerji seviyesini olumlu etkiler.

Haberin Devamı

 - Alerjik burun tıkanıklıkları üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

 - Stres, sigara, alkol, hava kirliliği gibi vücudumuzu olumsuz etkileyen dış etkenlerden vücudu korumaya ve temizlemeye yardımcıdır.

 - Cilt güzelliği için faydaları oldukça fazladır ve sivilce, aknelerin giderilmesine yardımcıdır.

 -  Düzenli kullanıldığında ağız ve vücut kokularını da yok ettiği iddia edilir.

 -  Doğal yeşil rengi gıda boyası olarak kullanılır. 

 - Çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir. ( Şeker, tansiyon, kolesterol, sindirim, kansızlık, gastrit, ülser, kemik erimesi, cilt güzelliği, kilo problemi)

 - İçerdiği organik demir ve kalsiyum sayesinde sağlıklı kemik,sinir,kan ve kas dokusuna etkili bir destektir.

 - B12 vitamini bakımından zengin bir kaynaktır.

 - Bilimsel araştırmalarda da sindirim sistemini desteklediği ve bağırsakların çalışmasını hızlandırdığı gözlemlenmiştir.

Spirulina herhangi bir rahatsızlığın tedavisinde direk kullanılan bir ilaç değildir ve yazılanlar sadece tavsiyedir. Doktorunuza danışmadan asla kullanmayınız.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!