SORU VE CEVAPLAR 47

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 47
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2007 14:55

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
sürekli gece çalışıyor olmam gündüz çok yorgun olmama sebep oluyor.günaşırı çalışıyor ve gece uyuyamıyorum.ertesi gün eve gittiğimde direkt olarak uykumu almaya çalışıyorum.rahat bir uyku almak için gündüz eve gittiğimde ilk olarak ne yapmalıyım? tşk sunuyorum
CEVAP
Düzenli bir uyku alışkanlığı önemlidir.Gece çalışıyor olmak uyku düzenin etkiler faka mümkün olduğu kadar karanlık ortamlarda uyumak bir takım hormon regülasyonları açısından önemlidir.
    Â
SORU
bir sorum daha olucak benım ıcın cok onemlı olan ve buyuk sorun olan :( yasım 23 boy 1.60 cm kılom 85 2006 yılında 20 kılo bırden aldım hatta 25kg ,işden ayrılmıstım bır sene evde oturdum tabı vucut oturmaya alısmamıs,anıden aldım kıloları ve ıkı ay oncesıne kadar 92 kg dım su an ıse 85kg.tekrar ıse basladıgım ıcın 7 kılo verdım ıkı ayda.evet sıze sorum ben bu kılo ıle hamıle kalsam ne olur :) yanı sanırım olmaz ama sızce olurmu.tşkkürler
CEVAP
Gebelik sırasında kilo alımı olabilir.Mümkün olan en normal kilo ile gebe kalınırsa gebeliğin bir takım sıkıntıları açısındanda faydalı olacaktır.
   Â
SORU
8aylık çocuk nasıl kilo alır
CEVAP
İlk altı ayasadece anne sütü daha sonra anne sütü artı ek gıda ile beslemek uygun olacaktır.Ek gıda konusunda az az başlanarak daha sonra arttırmak ve mümkün olduğu kadar katkısız besinler tecih idilmesi uygundur. 
   Â
SORU
ben yeni evliyim.adet günümden 2 gün önce eşimle kontrolsüz birlikte olduk.ertesi gün hapları kullanım 2 gün sonrası adet oldum.1 ay sonrasında sadece 2 gün gibi leke şklinde kan geldi.o dönemde bağısaklarımdan dolayı serum yemiştim.acaba hamilemiyim.sağolun
CEVAP
Hamilelik olup olmadığının anlaşılabilmesi için erken dönemlerede kanda gebelik testi daha ilerleyen dönemlerde idrarada gebelik testi yapılması uygun olacaktır.
   Â
SORU
23 yasındayım ,3 senedır evlıyım,ve bı bebek yapmaya karar verdık esımle,bunun oncesınde bı kontrol v.s gerekırmı acaba,kan testlerı falan???sımdıden teşekkürler.
CEVAP
Bebek sahibi olmak için çiftlerin genel hatları ile bir kontroden geçmeleri ve gerekli görülür ise annenin bir takım vitamin takviyeleri alması uygun olacaktır.
   Â
SORU
basur oldum.ilaç kullanıyorum. melhem, fitil vede hap.ağrısı dindi ama sişlik devam ediyor. fındık büyüklüğünde çıkıntı var. ne zaman geçer. ayrıca sarı bir tozlada banyo yaptırıyorum. tşk ededrim eğer şişlik geçmezse ameliyatmı gerekir???
CEVAP
Basur tedavilerinde öncelikle kabızlıktan korunmak önemlidir.Dışkılama sırasında ıknmaktan kaçınmak gerekir. Alkol , acı biber , baharatlı yiyeceklerden uzak durmak faydalı olacaktır.Uzun süre hareketsiz kalmak yada ızın süre oturmaktan sakınmalıdır.Düzenli egzersiz yapılmalıdır.Tedavide kullanılan bir çok fitil , merhem , krem mevcuttur. Bunlar şişmiş damar ve çevresinin şişliğini azaltmaya yardımcı olurlar.Özellikle dışkılamadan sonra günde bir kaç defa ılık oturma banyoları yararlıdır.(şiddetli kanama durumları hariç)

Haberin Devamı

Aşırı kanama olduğu zaman ve çok ağrı varsa , tıbbı tedaviye rağmen hasta rahatlamıyorsa bazı girişimsel yöntemlere başvurulabilir.Skleroterapi hemoroid paketinin içine hemoroidal damarların ve dokunun büzüşmesine neden olacak bir takım kimyasaal maddeler enjekte edilerek yapılır.İlaçla tedaviye cevap vermeyen hemoroid hastalarında tercih edilebilir. Band ligasyonu Hemoroid pakelerinin lastik bir band ile bağlanması sonucu bir müddet sonra boğulan parça düşer.Bu tedavi biraz daha ileri derecelerde iç hemoroid tedavilerinde kullanılabilir.Ülkemizde en sık tercih edilen yöntemdir.Son olarak cerrahi tedavi bir seçenektir.

Haberin Devamı

SORU
merhabalarbenimsorunumben23yaşında4senelikevliyim eşimde28 yaşındadörtsendirkorunmasızilişkiyegiriyoruzamaneçare bebeyimizolmuyorevliliğimizinilkbiryılında doktorağittim benimdeadetgecikmesivarenfazlabirhafta gecikiyorherhangi birşeyçıkarmıbebekolmamasınanedenolabilirmidoktorlar 1yıl içindekorunmasızolmazsadoktoragidilmesinigerektiriyor diyorlaramabizim4yıloldueşimdebendebebeğimiz olmazdiyekorkuyoruz birdeeşim16/17yaşında kabakulak geçirmişodayumurtalıklarınainmişşişiilerideherhangi birşeyolurmu
CEVAP
Eşinizinde bu konuda bir uzmana danışarak sperm analizi yaptırması uygun olacaktır.İleri yaşlarda geçirilen kabakulak hastalığının böyle bir komplikasyonu olabilir.Araştırılması faydalı olacaktır.
 Â
SORU
15 gündur bünyem gaz yapıyor alışılmış birşey değil ağrısı belime ve böbreklerime vuruyor tuvaletim normal böbreklerimi kontrol ettirdim onlarda normal beslenme alışkanlığımda değişen birşey yok cevabınız için teşekkürler.
CEVAP
Dışkılamada problem yaşanması yada normalden farklı bir besin tketilmesi neden olabileceği gibi bir takım bağırsak hastalıklarından kaynaklanıyorda olabilir.Bir mide barsak hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır. 
    Â
SORU
cildim çok kuruçbanyodan onra kaşıntı ve pul pul dökülme oluy.cildimin görüntüsü hoş değil.böle kırışık gibi gözüküyo.napabilirim,özel bi sabun mu kullansam banyo için.
CEVAP
Bol su içmeniz ve bir cilt hastalıkları uzmanına danışarak cildinizin tipine uygun bir nemlendirici almanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
16 yaşında oğlum yumurta sarısı allerşisi var .dokdorlar hiçbir ilaç tavsiye etmediler. önerilecek ilaçlar varmı,bu hastalık geçermi ?
CEVAP
Allerjik hastalıklarda mümkün olduğu kadar allerji yapan maddeden uzak durulması , allerjinin olması halinde gerekli tedavinin yapılması uygun olacaktır.
 
SORU
Allbres gibi goğus buyutucu, regl kramp azaltıcı haplar sagliga zararlı mıdır? Ya da yararlı mıdır?
CEVAP
Adet dönemindeki sancıların azaltılabilmesi için uzman doktor tarafından uygun görüldüğ taktirde kullanılabilecek bir takım ilaçlar vardır.Bitkisel ilaçların içerikler çok net olarak bilenemediğinden bir uzmana danışmadan kullanmak uygun olmayacaktır.

Haberin Devamı

SORU
iyi günler annem 6 ay önce maltepe marmara nöroloji hastanesinde doktor türker kılıç bey beyin amelıyatını gercekleştırdı annemde bilinç kaybı oldu doktor bey 6 ayda bılinççi gelır dedı ama tam olarak bilinççi gelmedi annem beyın kanaması geçirmişti acaba bilinççin gelmesi ne kadar zaman alır bizim ne yapmamız gerekir teşekkür ederim
CEVAP
Bu tür operasyonlardan sonra iyileşenin tam olarak olması bilincin yerine gelmesi zaman alacaktır.Altı aya ortalama bir zaman dilimidir.Her hasta bu zmanda iyileşecek diye bir kaide yoktur.Kimi zamana hastalar tam olarak bilinçleri açılmayabilir.Bunu kolaylaştırmak yada hızlandırmak amacı ile uzmana danışmadan hareket etmek doğru olmayacaktır.
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!