SORU VE CEVAPLAR 44. BÖLÜM

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 44. BÖLÜM
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 06, 2007 15:47

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
Sağ elde istem dışı tireme ve kelimeri yanlış söyleme şikayetiyle ilgili kurumun noroloji servisine başvurdum. BEYİN BT Tetkiki ve TSH ,T3,T4 KAN Tetkikleri yapıldı. BBT tetkikinde; Sol Oksipital bölgede cilt-cilt altı dokuda ödem-hematoma sekonder yumuşak doku şişliği gözlenmiş. Kan Tetkikinde; TSH : 0.1842 uIU/ml Düşük çıkmıştır. 3 Ay sonraya Dahiliye servisine yönlendirildim. her hangi bir ilaç verilmedi yapılan uygula doğrumu , başka bir birime gitmem gerekirmi
CEVAP
TSH seviyelerinden dolyı dahiliye bölümüne yönlendirmişler.Dahiliyeden ziyade bir endokrinoloji uzmanına danışmanız uygun olacaktır.

SORU
25 yaşındayım önce romatoid artrid teşhisi kouldu metotraksat,salozopryn,endol,folbiol,deltacortlil kullanıyorum.2 ağustos 2007 kontrolümde başka bir doktor teşhisimin ankılozan spondolit olduğunu ilaçarımın değişmesi gerektiğini söyledi ben neye inanacağımı şaşrdım.birtakım tetkikler istediler yaptırıp tekrar gideceğim bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
CEVAP
Bu tür koplike romatizmal hastalıklarda üniversite hastanelerinde bir uzman tarafından takip ve tedavisinin yapılması faydalı olacaktır.Tedavi çerçevesinde iki hastalık arasında bir takım değişiklikler vardır fakat temel prensiplerde aynıdır. 
 Â
SORU
koltuk altlarım geceleri sürekli kasınıyor farkında olmadan kaşıdığım için yara oluyor bunun nedeni nedir bilgilendirirseniz sevinirim..
CEVAP
Kıvrım yerlerinin mantar enfeksiyonu olabilir.Bir cilt hastalıkları uzmanının değerlendirmesi uygun olacaktır.
    Â
SORU
sag akcigerde üs orta zonsınırında 2.ön kolüzerinde süperpoze milimetrik boyutta nodüler konfigürasyonda opasite izlenmektedir granilom kasifikasyonu yaptırdıgım akciger filmimde bunlar yazılı acaba ne demektir hiç bir şikayetim yok 33 yaşındayım yanıtladıgınız için teşekürler
CEVAP
Granülümatöz bir hastalık olabileceği anlamına gelmektedir.Bir çok hastalık akciğerde bu tarz bulgular oluşturabilmektedir.En baştada bir takım enfeksiyon hastalıkları gelmektedir.İyi bir hikaye elınması ve dikkatli bir klinik muayene gerekmektedir.Bir göğüs hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır.
    Â
SORU
Merhabalar.Öncelikle Bizlere Sana Alemde Bu İmkanı Sunduğunuz İçin Sonsuz Teşekkür.1988 doğumluyum.Bazen Kalbim dayanılmaz bir açı içinde oluyo.Doktora gittim kalp kapak ağilmesi var dedi.Ama bu senin ne okumana,ne koşmana ne de spor yapmana engel dedi.Fakat ben iki adım atsam üçüncüsünde mutlaka yoruluyorum.Hayatımda hiç spor yapmadım.Pc başından kalkıp yatağa uzansam bile yine de yoruluyorum.Kalbim hızla çarpmaya başlıyoor.Doktorlar bi şeyin yok diyoo.Ama ben her zaman yoruluyorum.şimddn tşklr
CEVAP
Gerekli fonksiyon testlerinin yapılmış olması Özellikle eforlu EKG ve Ekokardiyografi önemlidir. Bu tetkikler ile kalp kapaklarının durumu ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Halsiz olmanız ve çabuk yorulmanız kilodan sigara kullanımındanda kaynaklanıyor olabilir. Testlerde herhangi negatiflik çıkmadığı halde hale kendinizi çok bitkin hissediyor iseniz bir kardiyoloji uzmanına danışmanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
Merhaba! ben 27 yaşındayım çalıştığım iş yerinde kimyasal hammadeler bulunmaktaydı 1 yıl çalıştıktan sonra ellerimde önce sivilce şeklinde sonra da içi su dolu yaralar çıktı cildiyeye gittim ve bana diprospan adlı bir iğne yazdı kullandım ve yaklaşık 20 gün kadar yaralar tekrarlamadı sonra tekrar çıktı tekrar tekrar vuruldum. vücud ateşimin artmasdı söz konusu,doktor iğnenin yan etkisi olabilir diyor ne yapmam lazım bu iğnenin karaciğere ve kanın yapısının bozulmasına bir etkisi varmıdır.tşk.
CEVAP
Diprospan adli ilac bir steroid olan betametazon maddesini icerir. Dogal olarak tum diger steroid yapili ilaclarda oldugu gibi bir cok yan etkileri var. Fakat diger yollarla tedavi edilemeyen bircok hastaligin tedavisinde faydali olmalarindan oturu tipta kullanilmaktadirlar. 
   Â
SORU
MERHABA.BEN 28 YAŞINDA BİR BAYANIM.DÜN KUYRUKSOKUMUMDA BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM.EŞİME SORDUM ODA FARKETTİ.GİYDİĞİM KIYAFETLERİMİN BEL KISMINDA SAĞ TARAFA DOĞRU Bİ KAYMA VAR.BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR?
CEVAP
Skolyoz denilen bir omurga eğriliği söz konusu olabilir.Bir ortopedi uzmanına danışarak gerekli tetkiklerin yapılması uygun olacaktır.
   Â
SORU
iyi günler.sürekli olarak boğazımda kaşıntı oluyor.boğazım kaşınırken aynı zamanda kulağım ve burnumun içide kaşınıyor.bu kaşıntı sigara ve başka bir ağır kokuya maruz kaldığım zaman oluyor.ama ben sigara kullanmıyorum
CEVAP
Allerjik bir durum olma olasılığı çoktur.Kulak burun boğaz sistemleri bir bir lerine bağlı oldukları için bir allerjen maruz kalındığında o bölgelerde kaşıntı ve oluşan ödemden dolayı tıkanıklık oluşur.Nelere allerjinizin olduğunun tespit edilmesi ve gerekli tedavilerin yapılabilmesi için bir uzman doktora başvurmanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
1 yıl önce bel fıtığından amelayat oldum.açık ameliyat.fıtık sol tarafımdaydı.sol ayağımın serçe parmağında ve sol bacağımın arka kısmında hissizlik vardı.o hissizlik hala var.ne zaman geçecek?
CEVAP
Fıtık ameliyatlarından sonra hissizlik bir süre daha devam etmektedir. Bazan kalıcı olarakda hissislik mevcut olabilir.Sİzi takip ve tedavi eden doktorunuza danışmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
boyunda reaktif özellikli multiple LAM hakkında lütfen bilgi verirmisiniz.takibi gerekirmi? teşekkürler.
CEVAP
Reaktif lenfadenomegali en başta infeksiyon kaynaklı olmak üzere daha bir çok nedenlerden oluşmuş olabiir.Etkenin araştırılıp nedene yönelik takip ve tedavisinin yapılması uygun olacaktır.
 Â
SORU
iyi günler.sürekli nefes almakta güçlük çekiyorum.
CEVAP
Tıp dilinde dispne denilen nefes darlığı önemli bir hastalığın belirtisi olabilir. Spor yaptıktan, koştuktan veya yorucu bir iş yaptıktan sonra nefes darlığı normal sayılabilir. Ancak ortada neden yokken nefes darlığından şikayet etmek mutlaka üzerinde durulması gereken bir konudur. Çünkü kansızlık, kalp hastalıkları, mide hastalıkları, bronşit, tiroid bezinin büyümesi, akciğer hastalıkları, zatürree, astım, zehirlenme, şişmanlık, nefes darlığına neden olabilir. nefes darlığından şikayet edenlerin sigarayı kesinlikle bırakmaları, ağır yemekleri de terk etmeleri gerekir.

Haberin Devamı

SORU
38 yaşındayım ciddi bir sağlık problemim yok ama son zamanlarda dizlerimden aşağısının güçsüzleştiğini ve ağrıdığını hissediyorum şimdiden teşekkür ederim
CEVAP
AĞrı kaslardan yada bir dolaşım probleminden kaynaklanıyor olabilir. Bİr uzmana danışarak bir takım tetkiklerin yapılması uygun olacaktır.Herhangi bir dolaşım probleminin olup olmadığı konusunda yapılacak renkli bir bacak ultrasonu bilgi verecektir. Sigara kullanmamak ve kolesterol seviyelerinin normal sınırlarda olması dama sertliği riski açısından önemlidir. 
  Â
SORU
Sürekli elve ayaklarımda yanmalaroluyor*
CEVAP
Ellerde ve ayaklarda yanma hissi birçok nedene bağlı olabileceği gibi nedensizde olabilir.Demir , folik asit , B12 vitamin eksikliği sebeplerden bazılarıdır.Yanma hissinin uzun süre devam etmesi ve uyuşukluk gibi bir takım durumlarında oluşması halinde nöroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Merhabalar, 4 yaşını yeni bitirmiş olan kızım Şerifenin safra kesesinde 10mm büyüklüğünde taş tesbit edildi.Şu an bir tedavi uygulanmadı, nasıl bir tedavi uygulanmalı? ameliyat olabilir mi? Teşekkürler..
CEVAP
Safra kesesindeki taşın şikayet verici bulgu oluşturup oluşturmadığı ameliyat ömerisini etkilemektedir. Sizi takip eden doktorunuza danışmanız uygun olacaktır.
    Â
SORU
merhaba benim sorumun kızlık zarıyla ilgili.21 yaşındayım ve biriyle beraber oldum.ama ilişki sırasında kanama olmadı.sadece canım acıdı o kadar.şimdi evleniyorum ve eşime anlatığımda çok kötü oldu.onunla beraber oldum ve kanama gelmedi.ve "neden olmadı kanamadı dedın"acaba neden böyle birşey olmadı neden kanamadı.bozulmadığını söyledim ama bende korkuyorum bozulmuş olabilirmi.doktara gideceğiz diye söylüyo.sizce ne yapmalıyım.gerçekten esnekmi bozulmadı.yoksa bozulduda kanamadı.şimdiden sağolun
CEVAP
Bİr kadın hastalıkları uzmanının değerlendirmesi uygun olacaktır.
 Â
SORU
sol göz kapağımda ara ara düşme oluyor.tek lif emg yapıldı.3 tana yüksek jitter bulundu. doktorumun hocası 1 ay sonra testi tekrarlıyalım dedi.miyasteni hariç düşmeye sebep ne olabilir.teşekkür ederim.
CEVAP
Göz kapağının sinirine bası yapabilen herhangi bir kitle , yada bir takım o bölgedeki sinire has problemlerde yol açabilir.
   Â
SORU
benım kızım 10 aylık glıkojen depo tıp 1 a hastası bu hastalık kızımın yasamını engellermı bız gecelerı cıhaz la mama gonderıyoruz 1 saat arayla gunduz lerıde 1 saaat arayla agızdan vermeye calışıyoz cok zor oluyo ama napalım allahım yardımıyla devam edıp gıdıyoruz tşk
CEVAP
Tip 1 glikojen depo hastalığı yani von Gierke hastalığında septomatik tedavi yapmak gerekir.Yani hastanın şeker düşüklüğünden hipoglisemiden korunması için gece gündürz2-3 saatte bir beslenmesi gerekir.Pişmemiş mısır nişastası solüsyonunun( % 10 gr ) sık sık içilmesi yararlıdır.Gece yarısı tüp veya pompa ile devamli besleme klinik semptomları hafifletir. Hipoglisemiden korunursa hasta büyük , karaciğer küçülür.Renal hastalık geriler.Tedaviden sonra hipoglisemi tyoleransı azalır.Tedavi kesilir ise hipoglisemik konvülziyonlar sıklaşır.Çocuk büyüdükçe metabolik problemler azalır ve daha kolay kontrol edilir.

Haberin Devamı

Prognoz: Hipoglisemiden korunulursa hastalar büyür, karaciğer küçülür. Renal hastalık (hiperfiltrasyon, fokal segmental skleroz, interstisiyel fibrozis) geriler. Hipoglisemi ve laktik asidoz kontrol edilir. Tedaviden sonra hipoglisemi toleransı azalır. Tedavi kesilirse hipoglisemik konvülziyonlar sıklaşır. Çocuk büyüdükçe metabolik problemler azalır ve daha kolay kontrol edilir.

SORU
41 yaşındayım tansiyonum 1,5 yıldan beri 120/90 bu normal bir tansonmudur?
CEVAP
Evet yaşınıza göre tansiyon değerleriniz normal sınırlardadır.

SORU
Merhaba, Ben bu ay 39 yasimi dolduruyorum ve yaklasik 6-7 aydir hamile kalmaya calisiyorum.Önce saglik kontrollerimi yaptirayim dedim ve hipertiroid tespit edildi.Son kontrollerde (iki ay önce)hormon düzeyinin noormale ulastigi söylendi.Iki aydir da idrar cubuklariyla ovulationstest yapiyorum ve bu testlere göre 28 günlük perodlarla düzenli adet görmeme ragmen yumurtlama olmuyor.Bu mümkün mü?Aydinlatirsaniz cok sevinecegim.Simdiden tesekkürler. Elf Kutluer
CEVAP
Sizi takip eden kadın hstalıkları uzmanınıza danışmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
glioblastoma multiforme beyin tümörü babamdan ankara gazi üniversite hastanesinde temizlendi.kemo-radyoterapi görecek.aşama 4 .sorum sizin babamın bu hastalığı karşısında uygulayabileceğimiz ne olabilir.tavsiyeleriniz nedir.hastanennizde değişik çalışmalar varmı.ve tümör aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz.hastaların çine gen tedavisi için gitmek doğrumu.alternatif tıp veya yardımcı ne kullanabilir. teşekkür ederim.
CEVAP
Sİzi takip ve tedavi eden uzman doktorunuza danışarak bu durumlar hakkında bilgi almanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
1 sene önce böbrek üstü hormon bezlerimde tümör çıktı çapada ameliyat oldum onkosit hücrelı tümör 100 de 10 ila 20 arası kanser hücresi taşıma ihtimalı var dendi şimdi çok korkuyorum acaba tekrarlarmı
CEVAP
Endişe edilecek bir durum yoktur. Periodik olarak sizi takip ve tedavi eden doktorunuza danışmanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
1 aylık kızım var.Yüzünde , boynunda ve ellerinde sivilceler çıktı.Özellikle yüzündeki sivilceler çok yoğun.Ne yapmam gerekiyor?Bu isiliğe benzer sivilcelerin geçmesi için önerebileceğiniz krem varmı?
CEVAP
YEni doğan bebeklerde o tarz döküntüler normaldir. Herhangi bir müdahaleye geek yoktur.Ayı ilerledikçe onlar kaybolacaktır.
  Â
SORU
Merhaba.ben 19 yaşındayım şikayetim sağ alt kasık tarafımda devamlı bir ağrı var ben apandist şüphesiyle gittim ve idrar yollarımdaki enfeksiyondan dolayı olduğunu söylediler ilaç kullandım ve hala geçmedi şimdi midemde ağrılar oluyo ve gastrit olduğu tespit edildi. midemdeki ve apandistteki devamlı olan ağrılarım bağırsak kanserine işaret olabilirmi?annem bağırsak kanseri.cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler
CEVAP
Bİr gastroenteroloji uzmanı tarafından muayene edilerek gerekli tetkiklerin yapılması uygun olacaktır. Bu kadar uzun süre devam eden bir apandisit durumu olması pek muhtemel değildir.Kolonoskopi denilen bir inceleme yöntemi ile tetkik etmek uygun olacaktır. 
   Â
SORU
ayak parmak ve tabanlarımda 1 yıldır uyuşma var.bursa acıbadem noröloji,gastroentroloji , iç hasralıklarına gittim, bi sürü test, endoskopi yaptırdım. b 12 seviyesi 52 çıktı.sonuç buna bağlandı ama fayda etmedi. nöroloji doktoru da kalp damar hastalıkları bölümüne gitmemi önerdi. orada da sadece muayeneye uzman bakıyormuş. henüz gitmedim. ayaklarımı hep uzatmak istiyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor.ne önerirsiniz ?

Haberin Devamı

CEVAP
Teşhisin konulabilmesi ve en uygun tedavinin yapılabilmesi açısından sizi takip eden doktorunuz ile irtibatı koparmamnız uygun olacaktır.
    Â
SORU
Safrakesemde bol miktarda polip var.Herhangi bir rahatsızlık çekmiyorum ameliyat olmalımıyım. Teşekkürler
CEVAP
Yapılan çalışmalara göre Polipler eğer semptomatikse yanı rahatsızlık veriyor ise yada beraberinde safra kesesinin safra akınmında tıkanıklığa bağlı bulgular oluşturuyor ise vaya poliplerin boyutu 10 mm yi geçiyor ise ve ultrasonografik olarak herhangi bir kötü huylu lezyon riski taşıyor ise cerrahi tedavi tercih edilmelidir. Safra kesesi poliplerinde cerrahi tedavi, tüm semptomatik, beraberinde kolelitiasis olan, polip boyutu 10 mm geçen ve ultrasonografik olarak malignite riski taşıyan olgularda yapılmalıdır.

Haberin Devamı

SORU
sjogren sendromu için tam bir tedavi yöntemi varmi? bitkisel kaynaklardan yardımcı tedavi uygulanabilirmi?
CEVAP
Tükrük ve gözyaşı bezlerinin tutulumu ile kendisini gösteren romatizmal bir hastalık...Hastalığın kökeninde ise otoimmunite yatmaktadır. Yaygın bir hastalık grubunun genel adı olan bu durumda vücudun bağışıklık sistemi yine kendisine ait olan bir hücre grubunu yabancı olarak algılar ve bunlara saldırır. İşte Sjögren Sendromu'nda gözyaşı ve tükrük bezi hücreleri savunma hücrelerinin saldırısına hedefi olmaktadır. Bunun sonucunda ilgili hücrelerin sıvı üretim kapasitesi giderek azalır. Ne yazık ki, tüm diğer otoimmun hastalıklarda olduğu gibi, bu durumun da henüz kesin bir tedavisi yok. Bununla birlikte şikâyetleri azaltıcı birtakım uygulamalar her zaman mümkün. 
  Â
SORU
41 yaşındayım sürekli bilgisayar başında çalışıyorum.Zaman zaman gözümün önünde kara bir leke geziniyor,bu her iki gözümde de ayrı ayrı zamanlarda oluyor.Ayrıca bir de gözümde ışık kırılması ve ışık titreşimleri oluyor.Geçen hafta sabah uyandığımda sol gözümün sol üst tarafında yarım ay şeklinde bir ışık hüzmesi belirdi,hem titreşiyor hem de kırılmalar oluyordu bu durum yarım saat sürdü,gözümü kapattığımda bile gitmedi,bu durum baş ağrısı yaptı.göz doktoruna mı? beyin cerahisine mi gitmeliyim.
CEVAP
Göz hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır.
  Â
SORU
MERHABALAR, 7 YILLIK EVLİYİM VE HEP EŞİM KORUNDU. SON 1 SENEDİR KORUNMUYORUZ. BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM. ACIBADEM BAKIRKÖY HASTASİNE GİTTİM MUAYENE OLDUM VE GEREKEN BÜTÜN TESTLERİ YAPTIRDIM. HİÇBİR SORUN YOK DEDİLER AMA BEN YİNEDE ENDİŞE EDİYORUM. BEBEK SAHİBİ OLURMUYUM, NEZAMAN HAMİLE KALABİLİRİM. BİRDE ADET GÜNÜM GELMEDEN ECZANEDEN ALINAN GEBELİK TESTLERİ DOĞRU ÇIKARMI?. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
CEVAP
Gerekli tüm tetkiklerin yapılmış olması ile gebe kalınamaması açısından bir problem tesbir edilmememiş olması sevindiricidir. Ne zaman gebe kalabileceğiniz konusunda bir şey söyleyabilmek pek mümkün değildir. Gebelik testinide adetinizin gecikmesı halınde uygulamanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
midemde çok gaz var.3 hafdadır geçmiyor.daha önce hiç böyle şikayetim yoktu.nefes alışımı dahi zorlaştırıyor.geceleri nefesi tam alamıyor gibi rahatsız ediyor.boğazım kuruyor.şikayetlerime bir çözüm getiriseniz sevinirim.teşekkürler.
CEVAP
Hazımsızlık şikayetiniz için bir uzman doktor değerlendirilmesi uygun olacaktır. Gerekli tetkiklerin yapılması ve en uygun tedavini yapılabilmesi açısından faydalı olacaktır.
 Â
SORU
Sayin doktorum benim sorunum, bundan 3ay önce falan vaginadan bir akinti geliyordu hafifde kasinti vardi doktora gittim, bakti ve bir iki örnek aldi, bakteri, ve hafif mantar oldunu söyledi, 10günlük fitil kulandim gecti, ama bir ay gecmeden yine geldi, yine fitil kulandim bu seferki 6günlüktü, tekrar gecti ama nedense adet gördükten 1 hafta sonra falan bu koku ve akinti tekrar basliyor. cok rahatsiz oluyorum. sürekli fitil kulanmaktanda biktim, sizce ne olabilir kesin tedavisi nedir iyi günle
CEVAP
Sağlıklı bir kadında berrak (bazan beyaz, mat), çiğ yumurta beyazı gibi, kokusuz bir akıntı (günde 5 ml, bir tatlı kaşığı kadar) normal olarak kabul edilir. Adet günlerine göre akışkanlık ve rengi değişebilir. Adet kanamasını takip eden dönemde sarı-kahverenkli (parçalanmış kan hücreleri nedeniyle) olan akıntı, yumurtalık hormonlarının en yüksek olduğu iki adet ortası dönemde daha çok ve akışkandır.Bu sıvı vajina yan duvarlarından sızma ve vajina girişi ve idrar deliği kenarındaki bezlerin salgılarıyla oluşur. Şeker Hastalığı varsa kontrol altında tutulmalıdır. Tatlandırıcı kullanımına bağlı daha sık mantar enfeksiyonları olduğu ifade edilmektedir. Ancak bu sıklıkla, kullanım nedeni olan şeker hastalığına da bağlı olabilir.  
 Â
SORU
annem 88 yasinda idrarini tutamiyor ayaga kalktigi anda vc ginceye kadar bosaliyor 7 tanede cocuk yapmis ameliyatla tedavi edilebilnirmi lutven ilgilenip adres belirtiseniz cok sevinirim simdiden tskr ederim
CEVAP
Normal doğum yapan hanımlarda idrar kesesinin sarkmasına bağlı olarak bu şikayetler ortaya çıkabilmektedir. Ameliyat ile tedavisi vardır. Bİr kadın hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilip operasyona uygun olup olmadığı konusunda bilgi almanız faydalı olacaktır. 
 Â
SORU
Benim basurum var.7-8 senedir devam ediyor ama genelde iyiyim .8 ay once kortos fitil kullanmak zorunda kaldim ve sonra makatimda surekli akinti ve bazende kasinti basladi.Ben irak da askeri bir usde calisiyorum ve gittigim amerikali doktora durumu izah ettim yapabilecegi bir sey olmadigindan sadece bana kasinti icin Fougera krem,akinti makatin dis kenarinda oldugu icin Fougera antibiyotik ve makatin icine zerk edilen Analpram HC isimli ilaclari verdi. belki 10 ar tup bitirdim ama sorun ayni.
CEVAP
Basur tedavilerinde öncelikle kabızlıktan korunmak önemlidir.Dışkılama sırasında ıknmaktan kaçınmak gerekir. Alkol , acı biber , baharatlı yiyeceklerden uzak durmak faydalı olacaktır.Uzun süre hareketsiz kalmak yada ızın süre oturmaktan sakınmalıdır.Düzenli egzersiz yapılmalıdır.Tedavide kullanılan bir çok fitil , merhem , krem mevcuttur. Bunlar şişmiş damar ve çevresinin şişliğini azaltmaya yardımcı olurlar.Özellikle dışkılamadan sonra günde bir kaç defa ılık oturma banyoları yararlıdır.(şiddetli kanama durumları hariç) Aşırı kanama olduğu zaman ve çok ağrı varsa , tıbbı tedaviye rağmen hasta rahatlamıyorsa bazı girişimsel yöntemlere başvurulabilir.Skleroterapi hemoroid paketinin içine hemoroidal damarların ve dokunun büzüşmesine neden olacak bir takım kimyasaal maddeler enjekte edilerek yapılır.İlaçla tedaviye cevap vermeyen hemoroid hastalarında tercih edilebilir. Band ligasyonu Hemoroid pakelerinin lastik bir band ile bağlanması sonucu bir müddet sonra boğulan parça düşer.Bu tedavi biraz daha ileri derecelerde iç hemoroid tedavilerinde kullanılabilir.Ülkemizde en sık tercih edilen yöntemdir.Son olarak cerrahi tedavi bir seçenektir.
   Â
SORU
merhaba ben 38 yaşında bir bayanım.11 nisan 2007 de kalp krizi geçirdim.yapılan incelemelerde,akciğerlerde ödem,plevral kalınlaşma ve çok sayıda nodül tespit edildi.ayrıca mitral yetmezlik ve triküspit yetmezlik bulundu.lad damarının 3-4 cm kalp kasının içinden geçtiği tespit edildi.[miyokard bridging].aşırı yorguluk,nefes darlığı,sol kola yayılan ağrı ve göğüs ağrım devam ediyor.diltizem ve koraspirin kullanıyorum.ancak şikayetlerim artarak devam ediyor.lütfen yardımcı olurmusunuz.saygılar.
CEVAP
Kalp krizinden sonra ağrıların bir süre daha devam etmesi olabilie fakat artarak devam ediyor olması sizi takip ve tedavi eden doktorununuza danışmanız uygun olacaktır.

SORU

Gogus buyutucu haplar gercekden ise yariyor mu?Bazilari bitkisel ostrojen iceriyor zararlari var mi?
CEVAP
Dışarıdan hormon alımları tedavi amçlı olmaz ise çok uygun olmayacaktır. Çünkü insan vücudunun belli bir hormon dengesi vardır ve bir zincirleme reaksiyon gibi ard ardına çalışmaktadır. Dışardan tedavi amacının dışında bie müdahale yapmak çok uygun olmayacaktır. Bİr uzmana istekleriniz ile ilgili öneri almanız uygun olacaktır. 
   Â
SORU
BEN SİZDEN KIZLIK TESTİ İÇİN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM NASIL YAPILIYOR VE DAHA SONRA Bİ SORUN OLUR MU CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN SAĞOLUN
CEVAP
Bİr kadın hastalıkarı uzmanın tarafından değerlendirilmenin yapılması uygun olacaktır.
   Â
SORU
Meraba ben 27 yaşındayım ve gözlerim bir hafta önce şişmeye başladı buz tedavisi yaptım ertesi gün şişmenin yanı sıra batma oldu yine aynı şekilde buz ve patates tedavi uyguladım sonraki gün şişme batmanın yanı sıra gözlerimden yaşlar akmaya başladı şuan batma ve gözlerimde yaş akmalar geçti ama şişkinik hala devam etmekte yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar
CEVAP
Gözünüzdeki bir allerjik reaksiyon olabileceği gibi bir takım iltihabi hastalıklara eşlik en bir bulguda olabilir. Bir uzmana danışmanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
sayın hocam sol ayak topuğumda kuvvetli bi ağrı var.bel fıtığı hastasıyım ameliyat oldum.topuk ağrım ondan sonra başladı ne yapmam gerek?
CEVAP
Sizi takip ve tedavi edin beyin omurilik hastalıları uzmanın ddoktorunuza danışarak yeni bir bel MR ı ile kontrol edilmesi uygun olacaktır. Bİr problem yok ise ayak filminizin çekilerek bir uzman tarafından değerlendirilmesi faydalı olacaktır. 
  Â
SORU
MERHABA; BENİM 2 YAŞINDA OĞLUM VAR.SESİ KISIK VE ÇENESİNİN ALTINDA BEZELERİ ŞİŞMİŞ. NEDEN OLABİLİR. NE YAPMAM GEREKİR. BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ. TEŞEKKÜR EDERİM.
CEVAP
Tonsilo farenjit denilen iltihabi bir boğaz enfeksiyonu olması muhtemeldir.Bİr çocuk hastalıları uzmanın tarafından değerlendirilerek gerekli teavinin yapılması uygun olacaktır.
   Â
SORU
iyi günler bn 40 yaşındayım bende kalp çarpıntıları çok oluyo 110 dan aşağı düşmüyo kalp atışım bunun nedeni ne olabilir sizce ?
CEVAP
Tıp dilinde palpitasyon denilen çarpıntının nedenleri çeşitlidir. Bir kalp hastalığı söz konusu değilse; fazla sigara içmek, alkol, yorgunluk, sinirlenmek, kansızlık, hazımsızlık, çay, kahve veya zehirlenmelerden kaynaklanabilir. 
  Â
SORU
elastikum hastasıyım tedavisi var mı yardımcı olurmusunuz ayrıca ben de miyon da var
CEVAP
Pseudoxanthoma elasticum (PXE) derinin elastik dokusu, kan damarlarını ve gözleri etkileyen bağ dokusunun bir hastalığına verilen addır. Hastalık genetik geçişlidir.Kalsiyum deri, kan damarları ve gözdeki anormal elastik fibrillerde birikir.Hastalık 160,000 kişide bir görülür. Hastalığın farklı görüntü ve kalıtsal geçiş açısında farklı özellik gösteren bir çok tipi vardır. İki tipi otozomal dominant geçer, bu hastalığa sahip olan bireylerin her iki çocuğundan birinin hasta olacağı anlamına gelir. Diğer 3 tipi de otozomal ressesif olark geçer. Bu durumda çocukların dörtte biri etkilenir. 
   Â
SORU
benim gözlerimin biri büyük biri küçük . tedavisi varmıdır
CEVAP   Â
Gözlerinizdeki asimetrinin neden kaynaklandığının öncelikle bilinmesi gerekmektedir.TEdavisi hastalığa göredir.

SORU
meraba ben erzurum pasinlerden katılıyorum bu hizmetiniz icin teşekkür ediyorum. sorum:SOL EL PARMAĞIMIN SADECE BİRİSİNDE ÜST EKLEM KATLANMA YERİN DE KÜÇÜK BİR KISMINDA DERİ KALINLAŞIP ÇOK KAŞINTI OLUYOR.MUAYENE OLDUM MANTAR DENİLDİ İLAÇ ALDIM AMA YİNE AYNI HİÇ GEÇMİYOR. TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN
CEVAP
Derinin mantar enfeksiyonları tedavide inatçı enfeksiyonlardır.Uzun süreli düzenli tedavi edimesi gerekmektedir.
   Â
SORU
Vucudumdaki sivilceler beze şeklini aldı doktor biopsi yaptı ve hiçbirşey bulamadı suan bir tedavisi yok dedi sizce bu bezeler geçer mi simdiden teşekkürler
CEVAP
Biopsi sonucunun temiz çıkması sevindiricidir. Cildinizi temiz tutarak bezelerin geömesi zaman içerizinde mümkündür.Cilt hastalıkları uzmanını ile bağlantıda olmanız faydalı olacaktır.
     Â
SORU
Sizinle AFT konusunda yaptığım bir araştırmayı paylaşmak istiyorum Yaklaşık 15 yıldır ağzımda 15-20 günde bir aft oluşurdu, yara iyileşir iyileşmez başka bir yerde çıkardı, öyle canım yanardıki bir şey yiyemez olurdum. Defalarca çeşitli doktorlara gittim ancak bir çözüm bulamadım. Arkadışın tavsiyesi üzerine genelde bayanlara verilen "Folibol" ilacını kullandım hergün birkaçtane alıyordum ve kullandığım süre içerisinde azımda hiç yara çıkmadı, ancak ilacı bıraktıkdan sonra tekrar çıkıyordu. Sonunda kendim araştırmaya koyuldum, Bence vucudum yediğim şeylere karşı bir tepki veriyor olabilir diye düşündüm. yediğim şeyleri takip ettim, ağzımda tekrar yaralar çıkmıştı, ama yaraların çıkması öncesindeki yediğim şeyler hep farklı idi ve yediğim yemeklerden olamayacağını anladım, fakat birşey dikkatimi çekmişti yemeklere ekstradan TUZ koyuyordum bu olabirmi diye düşündüm ve tuzu kestim. Ne şaşırtıcıdır ki azımda artık AFT oluşmuyordu. Bu nun üzerine çevremde bu konudan muzdarip olanlara tuzu kesmelerini tavsiye ettim, artık onlardada aft oluşmuyordu. Artık AFT oluşumunda Tuzun etkili olduğuna veya içindeki maddelerin (belki iyot belki başka bişey) kesin inanmaktayım. Sizden RİCAM yemeklerde göz ardı ettiğimiz tuzu bu konu ile ilgili olarak araştırmanız, bana bu konudaki düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim
CEVAP
Besinlerin pek çoğunun içinde bulunan sodyumun, vücutta sıvı dengesinin sağlanması ve kan basıncının düzenlenmesinde rol oynayan önemli bir mineral olduğu kaydedilen raporda, ancak fazla tuz tüketiminin bazı hastalıklar için risk oluşturduğu ifade edildi. Raporda, "Fazla tuz tüketimi, idrarda kalsiyum atılımını da artırarakkemiklerden kalsiyum kaybına neden olur. Kemiklerden kalsiyum kaybınınartışı ise kemik erimesini (osteoporoz) ve kemiklerin kırılma riskini artırır" denildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!