SORU VE CEVAPLAR 30

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 30
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 15:25

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
iyi günler, Benim sorum erkek cinsel organına yapılabilecek estetik ameliyatla ilgili. Cinsel organımın boyu ereksiyon halinde 10 cm ve oldukça ince. Bu da bir bayan için yeterli olmuyor (değil diyeceksiniz ama). Acaba cinsel organın boyu ve kalınlığı estetik ameliyatla büyütülebilirmi? nekadar uzama sağlanabilir? Yaklaşık kaç paraya mal olur? Elbette cerrahi operasyonun alternatifi başka yollar var ise onları tercih ederim. yaşım 35. Bilgi verirseniz sevinirim.
CEVAP
Plastık ve rekonstrıktıf cerrahı uzmanına danısmanız uygun olacaktır.

SORU
34 yaşındayım ikinci dogumdan sonra tiroit tedavisine başladım.Her sabah yarım levetıron kullanıyorum.Fakat kilo veremiyorum ve aşırı terliyorum.Çok fazlada yemek yemiyorum elimden geldigi kadar dikkat ediyorum.Boyum 1.70 kilom 75 Canım bazı zamanlar aşırı tatlı yemek istiyor.Bunun sebebini ögrenmek istiyorum.Yaptırmam gereken başka testler var mı?Mesela şekerle ilgili.Teşekkür ederim.
CEVAP
Tıroıd hormonu vucudun metebolızma hızını ayarlayan baslıca hormonlardandır. Vucuttakı dengesızlıgı bır takım sıkıntılara yol acar.Baslıca sıkayet edılen konu ıse kılo almak ve alınana kıloların gerı verılememesı ıle alakalıdır.Uygun olan tıroıd hormon sevıyelerının bır duzene oturtmak ve bır beslenme uzmanın ıle bereber program hazırlamak.Seker hastalıgı ıle ılgılı kan tahlılı bılgı verecektır.

Haberin Devamı

SORU
Merhaba ben 32 yaşındayım 5 yıllık evliyim çocuk düşünüyorum ancak allerjim var ve hergün antihistamin kullanıyorum hamilelik te ilaçlarımı kullanbilirmiyim.
CEVAP
Hamılelıkte mumkun oldugu kadat ılac kullanılması tavsıye eılmemektedır. Cıddı rahatsızlıklarda ve artık olmaz ıse olmaz durumlarda anneler ılac kullanabılırler.Bu sızı takıp eden kadın hastalıkları ve dogum uzmanınızın karar verecegı bır durumdur. 

SORU
Benim biraz kilo problemim var yaklaşık 3-4 kilo kadar, ve sormak istediğim bu satılan diet bantlarının zayıflamamda bir faydası olurmu?? diye merak ediyorum. BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MEMNUN VE KAZIKLANMAMIŞ OLURUM... Teşekkürederim
CEVAP
Kılo vermenın en saglıklı yolu mumkun oldugunca yavas vermek ve verılen kıloların gerı alınmaması amacı ıle azar azar ve sık sık her tur besınden almaktır. En uygun olan bır beslenme uzmanından alacagının programı uygulamaktır.Yanında yapacagının egzersızlerınde faydası olacaktır.

SORU Â
Küçüklüğümden beri sinüzitim var acaba sinüzit büyürmü tedavisi nedir riskleri neler şimdiden teşekkürler.
CEVAP
Sınuzıt rahatsızlıgı sınıslerın ıltıhaplanmasıdır.Sınuzıt buyumez ama uzun zaman tedavı edılmemıs bır hasta kronık sınuzıt sahıbı olabılır.Tedavısınde antıbıyotıkler kullanılır.
    Â
SORU
Yediğim yemekler ağzıma geliyor.Sorun sanırım reflü değilmi peki lansporal kullandım.Reflü tekrar nüksedermi gene ilaç kullanıb nüksederse idare edebilirmiyim reflüyü ilaçla ilaçların uzun zaman kullanılması yan etki yaparmı sürekli kullanmak 2 ayda bir ilaç kullanmak yan etki yaparmı.
CEVAP
Reflu hastalıgı kontrol altında tutlması gereken ve sıkatler ıcın bır takım ılaclar kullanılması gereken bır hastalıktır.Ilaclar bagımlılık yapmaz. Beslenme duzenıne dıkkat edılmelıdır. Uygun olan besınler tercıh edılmelı sıkayetlerı arttıran besınlerden mumkun oldugu kadar uzak durulmalıdır. 

SORU

Göz kirpiklerimin altında beyaz noktacıklar ve sivilceler var acab nedir güneşten mi kaynaklanıyo uzun zamandır var ve diğer seneye göre daha fazla yarıdmcı olduğunuz için teşekkürler.
CEVAP
Kirpık dıplerındekı yag bezlerının tıkanmalarına baglı gelısen bu lezyonlar bır uzmana danısılarak uygun bır recete ıle tedavı edılebılır.




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!