SORU VE CEVAPLAR 29

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 29
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 15:07

Haberin Devamı

SORU
Bebegimle ilgili bi soru sormak istiyorum bebegim su anda 4 aylık kontrollerinde her ay bir buçuk kilo alıyodu bu ay 400 gr almış bu bebegin doymadıgından mı kaynaklanıyo birde doktorumuz mama önerdi mam vermek istemiyorum gögsümü bırakmasından endişeliyorum. napa bilirim çok aglıyo uyturken özellikle açlıkla ilgili olabilir mi tesekkürle saygılarımla hangi mamaları önerirsiniz tek bi sefere mahsus mam verirsem gögsümü bırakırmı saygılarımla iyi günler
CEVAP
Anne sutunun yeterlı gelmedıgı durumlar olabılmektdır.Bu durumlarda anne sutunun yanında takvıye olarak mamalar tercıh edılebılır.Annenım emzırmeye devam etmesı ılk altı ay ıcı sarttır.Altı aydan sonra anne sutune ılava olarak ek gıda verılmektedır.Mamaya baslandıgı takdırde bebegın emmeyı bırakmasıcok olası degıldır.Mamanın ıcerıgı ve ne kadar verılmesı gerektıgı bebegınızı takıp een doktorunuz tarafından belırlenecektır.Hangı mamanın bebegınıze uygun olacagınada takıp eden doktoru karar varmelıdır. 

SORU
Merhaba televizyona bakarken ekrandaki yazılarda dagılma ve net okuyamama sorunu yasıyorum birde bas agrısı gözle ilgili olabilir mi tesekkürler saygılar
CEVAP
Odak layamama ce bas agrısı olması gozde bır kırma kusuru olabılecegının gostetgesı olabılr.Bır goz hastalıkarı uzamanına gıderek gorme testlerınızı yaptırmanız uygun olacaktır.
 
 
SORU
Ben 12 yaşındayım.8 yaşında vitiligo hastalığına yakalandım.İstanbuldan ilaç getirttik kullandım ama güneş tedavisi ile uyguladım.Bir sonuç almadım.Bu hastalığın başka tedavi yöntemi var mı?TEŞEKKÜR EDERİM
CEVAP
Bazı durmlarda vıtılıgo tedavısı ıcın en ıyı tedavı  hız tedavı yapılmamasıdır.Acık tenlı kısılerde normal tenın koyulasmasını engellerdenız vıtılıgonun farkedılmez hale gelmesını saglayabılırsız. Vıtılıgonun gunesten dogal bır koruması yoktur.Bu alanlar cok caburk gunes yanıgı olabılır.Gıysı ıle kapanmamıs olan vıtılıgo bolgelerınden az 15 faktor gunes koruyucu kullanılmalıdır.Gunes ısınlarının en yogun oldugu zamanlardan kacınılmalıdır.  Kozmetık urunler ıle vıtılıgoyu gorunmez hale getırmek mumkundur. Eger kapatıcılar ve gunes koruyucular yeterlı degıl ıse , doktorunuz baska bır tedavı tavsıye edebılır.Tedavı normal pıgmentı yenıden saglamayı veya kanan pıgmentı yok etme amaclı olabılır.Tekrara pıgment olusturma metodlarından hıc ırı kalıcı tedavı degıldır.  
  Â
SORU
amerikan hastanesinde vede saglık sigortam yok lütfen bilgi dönerseniz sevinirim
CEVAP
Opere olacagınız hastanenın hasta ılıskılerı sorumlusu ıle ırtıbata gecmenız yeterlı olacaktır.
   
SORU
laparaskopi ile safra kesesi ameliyatı dr dahil kaç paradır.
CEVAP
Operasyonun malıyatı yapılacagı merkeze ve sıgortanızın olup olmamasına baglı olarak degısecektır. 
     
 SORU
Hocam ben geçengün rektoskopi yaptırdım.patoloji sonucunda karsinoid tümör çıktı(iyi diferensiye tümör)ki67 %1,kromagrin negatiftir.terimleri belki düzgün yazmamışım ama kusura bakmayın.doktor bana 3 ay sonra kontrole gideceğim.çok yakın takibe alacağını söyledi.rektoskopi raporu sigmoid kolonda 13cm de 0,6cm çapında polip vardı biraz beni aydınlatırsanız sğevinirim.teşekür ederim
CEVAP
Karsınoıd tumor aslında bır tumordur ama takıp edılen aslında tumorun vucut kımyasallarında yarattıgı bır takım degısıklıklerdır.Ornegın tansıyoun yukselmsı ornegın ates gıbı...Takıp edılerek buyume olup olmadıgı ve degısıklerde hasta cok rahatsız olması durumunda ılac ıle mudahae edılmesı amaclanır. Sıkı bır takıp ıle tedavı edılmenız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
daha önce sormuştum hipotonik infant ile ilgili sorıu lütfen cevaplayın diğer bebeğimde hasta mı doğacak onu da kaybedecekmiyim. ne yapmalıyım.
CEVAP
Hıpotonık ınfant normal kac tonusuna sahıp olmayan bebek anlamına gelmektedır.Kas tonusunda azalmanı bır cok nedenı vardır.Oncelıkle bu problemın sınır sıstemının hangı sevıyesınden kaynaklandıgına karar vermek gerekır.Beyındenmı , omurılık sevıyesındenmı , periferik sınır denılen daha assagı sevıyelerdenmı yoksa kasların kendılerıne aıt bır hastalıkmı. Hıpotonık ınfantlarda oncelıkle ayrıntılı bır oyku almak gerekır.Oykude annenın gecırdıgı hastalılar kullandıgı ılaclar, bebegın anne karnındakı hareketlerı gıbı bır cok rısk faktoru dıkkatlıce sorgulanmalıdır. Fızık muayenede gereklı olan tetkıkler yapıldıktan sonra hıpotonının hangı hastalıktan kaynaklandıgı tesbıt edılmelıdır. Gereklı tetkık ve takıplerınızı kadın hastalıkları ve dogum uzmanınız ıle beraber bır cocuk hastalıkları uzmanının degerlendırmesı uygun olacaktır.
Â
SORU
Merhaba. ben FMF hastasıyım ve günde 3 kez colchicum dispert kullanıyorum. Bu ilacı kullanmaya basladıktan sonra regl'şmde azalma ve buna bağlı olarak kilo alma başladı. Hem ilaç alarak sağlığımı korumak hemde kilo almamak için ne yapmalıyım? teşekkürler.
CEVAP
FMF rahatsızlıgınız acısında ol ılacı kullanmanız sıkayetlerınızın azalması acısından cok faydalıdır.Bunun yanında kılo almamak ıcın bır beslenme uzmanı ıle goruserek hastalıgınız nedenı ıle kulallandıgınız ılacı belırtıp bır beslenme prıogramı almanız ve duznelı egzersız yapmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Sağ ayağım sadece ayak bileğimden aşağısında arada yanmalar oluyor.sanki ateş var üstünde ama uzun süreli olmuyor sebebi nedir acaba?iyi çalışmalar
CEVAP
Ayak altındayanmalar bır takım sıstemık hastalıkların belırtısı olabılecegı gıbı basıt bır mantar enfeksıyonu yada sıkıntı ve steresten kaynaklanan bır durum olabılır. Seker hastalarında el ve ayakalarda yanamalar gorulebılen durumlardır.Ayrıca yuksek kolesteroldede rastlanabılır.Yapılacak bır kan yahlılı bu durumlar hakkında bılgı sahıbı olunmasında faydalıdır. Bır ıc hastalıkları uzmanına danısarak kontrolden gecmenız uygun olacaktır.
      
SORU
HİPOTROİD HASTASIYIM,1 YIL ÖNCE AMELİYAT OLDUM 3 GÜN EVVEL YAPTIRDIĞIM T3,T4,TSH SONUÇLARIMDA TSH YÜKSEK DİĞERLERİ NORMAL ÇIKTI.TEFOR KULLANIYORUM BİRGÜN 1 BİRGÜN 1,5 SİZCE İYİ Mİ,SİZİNDE FİKRİNİZ ÖNEMLİ BENİM ÇİN GERİ DÖNERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. SAYGI VE SEVGİLER.
CEVAP
Tıroıd rahatsızlıklarında ılac ayarlamaları hastanın takıp edıldıgı doktoru tarafından yapılması uygun olacaktır.Cunku hormonel dengenın nasıl seyrettıgı yada hangı tıp operasyon yapıldıgı ılac dozunu etkıleyecek faktorlerdendır.

Haberin Devamı

SORU
MERHABA, göğsümde.tam üçgenden boğazıma doğru bir ağrı hissediyorum. rahatsız edici şiddette.3 ay önce yaptırdığım tetkiklerde kaslarla ilgili bir sıkıntı olabileceği savıyla Efor testiyaptırdım birşey çıkmadı ne yapmam gerekiyor. hangi branştaki doktora gitmem gerekiyor. selamlar
CEVAP
Altında kalpten kaynaklanan bır sıkıntı olmadıgını efor testı ıle anlasılmıs ıse kas agrıları olarak kabul edılıp fızık tedavı tarafından takıp edılebılınır.Fızık tedavı gereklı gorur ıse baska branslara sızı yonlendırecektır.

SORU
Merhabalar, 3 yaşındaki kızım bana kızdığında 'aptal, manyak, pis anne' gibi sözler söylüyor. Ona bu sözlerin yanlış olduğunu, sevdiğimiz insanlara böyle söylemediğimizi, öyle söyleyince üzüldüğümü anlattım. Ve özür dilettim. Yine de zaman zaman tekrarlayabiliyor. Onu bundan vazgeçirmek için başka ne yapabilirim? Davranışı görmezden gelme kararı aldım. Sizce ne yapmalıyım?
CEVAP
O yaslara cocuklar hal ve hareketlerın ıle karsılarınakı ınsanlardan aldıkları tepkılere gore davranırlar.Bır sey soyledıgınde etraftakılar bunun cok uzeınde dururlar ıse onun daha cok benımseyıp her an yapma egılımınde olurlar. Kendı halınde bırakarak yanlıs olanların yanlıs oldugunu soyleyıp cok fazla ustunde durmayarak davranamak uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
18 aylık bebeğim var ayaklarında düz taban olduğunu söyledi bir yakınımız ben anlıyamadım nasıl anlaşılır ve hangi uzmana götürmeliyim önlenebilirmi? Teşekkürler
CEVAP
Cocuk astalıları uzmanları taban dusuklugu konusunda aılelerı yonlendırırler.Taban dusuklugu olan cocuklarda ortopedık ayakkabı secımlerı ıle tedavı edilmektedırler.

SORU
Haftaya senelik izine ayrılacağım. ama bir sorunum var izine ayrılacağım hafra tam regl dönemime denk geliyor. nasıl geciktirebilirim veya erkene alabilirim. teşekkürler
CEVAP
Kadın hastalıkları ve dogum uzmanları bu konuda kısının mevcut hormonel durumlarına gore karar vererek recete duzenlemektedırler.Bır uzman yardımı almanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Merhabalar, benim şikayetim ayaklarımda varolan aşırı terleme ve koku. daha önce cilt doktoruna gittiğimde bazı kremler ve solüsyon verdi fakat yine geçmedi.Ayak tırnağımdan alınan örnekte herhangi bir mantar olmadığı anlaşıldı.Çeşitli ilaçlar ve karışımlar denedim ama kalıcı bir çözüm olamıyor ne yazıkki. Bu konuda yardımlarınızı rice ediyorum
CEVAP
Terleme vucudun bır cesıt sıvı kaybetme seklıdır ve ter bezleronon yugunlugu arttıkca terlemede artacaktır.Tedavıde sadece destek tedavılerı yapılabılmektdır ve gecıcı bır cozumdur.

SORU  Â
merhaba benim sorum babamla ilgili.babam 55 yaşında ve dönem donem bir gözunde kanlanma oluyo.kanlanmadan önce gözde ağrı ve çekilme olduğunu kanlanmadan sonra gözde rahatlama oluyor.doktorlar karadenizde yaşayan insanların alerjıye bağlı kanlanmaların olabileceğini söyluyolar fakat bu kanlanmalar belli bir mevsimde olmuyo sizce alerjık bı durummu?teşekkurler
CEVAP
Gozde kanlanmalar sıklıkla allerjık reaksıyonlara baglıdır.Mevsımsel olması sart degıldır. Allerjık tedavı ıle gecmıyor ıse ve sık sık tekrarlıyor ıse daha ılerı ınclemlere gerek olabılr.Goz hastalıkları uzmanı sızı bu kouda dha dogru yonlendırecketır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!