“Sokağa çıkma yasağı sağlığa erişimi zorlaştırır” diyen doktor açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

“Sokağa çıkma yasağı sağlığa erişimi zorlaştırır” diyen doktor açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 17:38

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Merkez Konsey Üyesi ortopedi uzmanı Dr. Fatih Sürenkök, İzmir Valiliği’nin kararıyla İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki görevinden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Dr. Sürenkök’ün uzaklaştırma gerekçesi olarak 15 Aralık’da güneydoğudaki sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili birlik adına yaptığı konuşma ve

“Sokağa çıkma yasağı sağlığa erişimi zorlaştırır” diyen doktor açığa alındı

o esnada atılan sloganlar gösterildi. 

HASTANEYE YETİŞTİRİLEMEYEN BEBEKLERİN KAYBEDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Dr. Sürenkök 15 Aralık’da İzmir Emek Barış ve Demokrasi Güçleri adına yaptığı konuşmasında sokağa çıkma yasağıyla devletin halkın sağlık hizmetlerine erişimini engellediğini öne sürmüştü. Hastaneye yetiştirilemeyen bebeklerin kaybedildiğini, kronik hastalıkları bulunan hastaların zorluk çektiğini, hastaneye gidemeyen kadınların evde doğum yapmak zorunda kaldığını söyleyen Dr. Sürenkök sözkonusu konuşmasında, bölgedeki hastaneleri özel harekat timlerinin yönettiğini, onların istediği hastaları acillere aldığını, istemediklerinin kabul edilmediğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

“AMELİYATLARIM DURDU”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dr. Sürenkök, ifadesi dahi alınmadan yapılan soruşturmanın idari olduğunu belirterek, yürütmeyi durdurma davası açacağını söyledi. Valiliğinin yaptığını aklının almadığını söyleyen Dr. Sürerkök, “Yapılan hukuk dışı bir uygulama. Memura karşı açılan dava, işiyle ilgili olabilir. Hedef gösteriliyorum. Kişilik haklarıma saldırı var. Ama benim asıl üzüntüm hastaların mağdur olması. Yılda 400 ameliyat yapıyorum. Ayda bin 500 hasta muayene ediyorum. Bir ay öncesinden ameliyat, muayene günü verdiğim hastalarım var. Bunların önemli bir çoğunluğu İzmir dışından gelen spastik çocuklar. Soruşturmayı yapabilirlerdi ama bu şekilde hastalardan uzaklaştırılmayı ve onların mağdur edilmesini anlayamıyorum” diye konuştu.

TTB: İZMİR,DENİZLİ, BALIKESİR TABİP ODALARI İHBAR ETTİ

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, Dr. Sürenkök’le ilgili Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile telefonda görüştü. Dr. İlhan, Dr. Sürenkök’ün savunması dahi alınmadan “görevi başında kalmasında sakınca görülerek” hastanede yürüttüğü hekimlik faaliyetinden alınmasını eleştirdi. Dr. Sürenkök’ün yıllardır Tabip odaları ve Türk Tabipleri Birliği’nde sayısız önemli görevi yerine getirdiğini belirten İlyan, “Odalar ve ardından TTB seçime gidicek. Amaçlardan biri de yıpratmak. Meslektaşımız hukuksuz bir biçimde görevden alındı. Kendisi konuşurken, arkadan atılan sloganlar üzerine başlatılan karalama kampanyası buna yol açtı. Ayrıca anlayamadığımız soruşturma aşamasında hastalarına bakması, ameliyat yapmasının ne sakıncası olabilir? Bu soruşturmanın başlı başına bir ceza ve yıldırmaya dönüştürülmesi. Her yönüyle hukuksuz, antidemokratik ve baskıcı bir tutumla karşı karşıyayız” dedi.

Haberin Devamı

TTB konuyla ilgili açıklamasında bazı yayın organlarının iftira attığını ve İzmir, Denizli ve Balıkesir tabip odalarının mevcut yönetimlerinin de “ihbarcı” olduğunu öne sürdü. Öte yandan geçtiğimiz aylarda da Ağrı Tabip Odası Başkanı Dr. Ulaş Yılmaz Suruç’daki patlamayı kınadığı için yine vali tarafından açığı alınmıştı. Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Kamuran Yıldırım hakkında da memuriyetten çıkarma soruşturması açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!