Skolyoz nedir?

Güncelleme Tarihi:

Skolyoz nedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2019 09:26

Skolyoz çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Mesela spastik çocuklarda ya da çocukluk çağında felç geçirenlerde görülmektedir. Skolyoz hastalığı üç sınıfa ayrılır. Bunlar; non strüktürel, Geçici strüktürel, trüktürel skolyozdur. Peki, skolyoz nedir?

Haberin Devamı

Skolyoz, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Yani omurganın yanlara doğru eğilerek kısmen yada tamamen S yada C şeklini alması.Normal ve sağlıklı omurgada omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyozda ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner. Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar adolesan kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir.

Skolyoz, birçok hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, farklı yaşlarda ve omurga yapısının çeşitli bölgelerinde görülebilir. İki farklı kişide aynı sebeple ortaya çıkan skolyoz, aynı şekilde seyir göstermez. Skolyozun kişilere göre değişen kendine özgü tedavi yöntemi yöntemleri vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!