Sivilce izlerine altın dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Sivilce izlerine altın dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 10:19

Sivilce izleri en çok uğraştıran estetik sorunlardan biri. Ergenlik dönemindeki akneler veya geçirilen bazı hastalıklardan geriye kalan krater görünümlü sivilce izleri, mikro altın iğnelerle uygulanan tedaviyle büyük oranda yok ediliyor.

Haberin Devamı

Sivilce izleri başedilmesi zor bir sorun. Kadınlar makyaj malzemeleriyle kamufle etmeye çalışsa da erkekler aynı şansa sahip değil. Sivilce izlerini yok etmeye yönelik geliştirilen yöntemlerden biri de cilt altına altın iğnelerle iletilen radyofrenaks dalgaları.

İntracel adı veriyen yöntemi uygulayan Dr. Yasemin Hızarcı’nın verdiği bilgiye göre, çok iyi bir iletken olan, altından yapılan saç kılı inceliğindeki iğneler cilde batırılarak, radyofrekans dalgaları gönderiliyor. Cilt altına ulaşan bu dalgalar orayı 60 dereceye kadar ısıtıyor. Bir yandan iğnelerin oluşturduğu hasar, diğer yandan radyoferans dalgalarının neden olduğu yüksek ısı kalojen üretimini artırıyor. Orada doğal bir yara iyileşme sürecini başlatıyor. Cildin çöküntü altındaki deri alt tabakasını bağlayan fibroz bantalar koparılarak, dokunun tekrar normal seviyeye ulaşması sağlanıyor. Derinin yüzeysel tabakasında ise herhangi bir hasar oluşmuyor.

Haberin Devamı

Dr. Hızarcı, “İntracel yalnızca 1 -2 uygulamayle cerrahi müdahaleye yakın bir etki yaratıyor. Böylece dokuda hızla pürüzsüzleşme ve sıkılaşma başlıyor” dedi.

30 DAKİKALIK SEANSLAR

İntracel yöntemiyle birlikte PRP de yapılmaya başlandı. İkisinin birlikte uygulanması etkiyi güçlendiriyor. PRP kişinin kendi kanıyla yapılan bir uygulama. Kan özel bir işlemden geçiriliyor. İçindeki trombositler ayrılıyor. Trombositten zengin bu kan cilt bölgesine enjekte ediliyor. Bölgede büyüme faktörlerini serbestleştiriyor. Büyüme faktörleriyse kolajen ve hyaluronik asit üretimini arttırarak akne izlerinin olduğu cildin yenilenmesini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!