Sindirella estetiği

Güncelleme Tarihi:

Sindirella estetiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 23:01

Ayak başparmağın dışarı doğru açılması, nasır, tırnak batması, terleme, parmakların birbirine yapışık olması gibi problemler ağrılı ve rahatsız edici durumlara yol açıyor. Aynı zamanda estetik açıdan da kötü bir görünüme neden olabiliyor. Hem fiziksel sıkıntılardan kurtulmak hem de küçük ve zarif ayaklara sahip olmak için 'Sindrella Estetiği' yaptırmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Haberin Devamı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özyazgan, ayaktaki şekil bozuklukları ile ilgili tedavileri anlatıyor.

Sindirella estetiği, ayak parmaklarının uzatılıp kısaltılması, kıvrık olan parmağın düzeltilmesi, yüksek topuklu ayakkabı giyebilmek için ayak ön tabanına yağ enjeksiyonu uygulanması gibi operasyonlardan oluşur. Bu operasyondaki ana amaç ayaklardaki şekil bozukluklarını tedavi ederek daha sağlıklı ve estetik görünen ayaklara sahip olmaktır.

Ayaklar vücudun ağırlığını tüm gün boyunca dengede tutmayı sağlayacak mükemmel bir biyomekanik yapıya sahiptir. Bu biyomekanik dengenin bozulması, kişide ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur. Topuklu ayakkabılar üzerinde uzun süre durmak ayak yapısına ve sağlığına büyük ölçüde zarar verir. Ancak kadınlar düz ayakkabıların sunduğu rahatlık yerine topuklu ayakkabının sunduğu acı verici cazibeden vazgeçmezler.

Haberin Devamı

Sindirella estetiği

SİNDİRELLA ESTETİĞİ HANGİ DURUMLARDA YAPILMALIDIR?

Ayak sağlığını ve şeklini bozan çok sayıda etmen vardır. Doğuştan gelen ya da sonradan geçirilen kazaların dışında özellikle kadınlarda yanlış ayakkabı tercihi de ayakta şekil bozukluklarına neden olabilir. Ayakta en sık görülen şekil bozukluklarının başında bunyon denilen şekil bozukluğu gelir. Bunyon, ayak başparmağının dibinde çıkan anormal kemiksi tümsektir. Ayak başparmağı eklemi şişer ve başparmağını diğer parmaklara doğru iter. Bu durum ayak başparmağı eklemi üzerine baskı yaparak onu ayağın doğal şeklinin dışına sürükler ve beraberinde ciddi ağrılara da sebep olur.” 

Sindirella estetiği

AYAKTAKİ ŞEKİL BOZUKLUKLARININ SEBEPLERİ NELERDİR?

Çoğunlukla sebebi kalıtımsal özellikler olsa da yüksek topuklu ve sivri burunlu ayakkabı kullanmak, bu bunyon rahatsızlığının başlıca nedenleri arasındadır. Alçak topuklu geniş ayakkabılar, parmak arası makaralar, gece atelleri, ağrı kesici gibi cerrahi olmayan tedavi yöntemleri denenmesine rağmen ağrı hala devam ediyorsa bu durumda ameliyat düşünülebilir. Bu durumda cerrahi teknikler ile başparmağın pozisyonu olması gerektiği şekle ve konuma getirilir. Kişiye ağrı ve rahatsızlık veren durumlarda uygulanan, son derecede başarılı sonuçlar elde edilen bir operasyon türüdür.

Haberin Devamı

Sindirella estetiği

AYAĞIN SAĞLIĞI VE ŞEKLİ NASIL KORUNUR?

Sindirella estetiği denilen ameliyatlar, ayakta kişiye ağrı ve rahatsızlık veren durumlar var ise uygulanır. Çünkü şekil bozukluklarına genellikle işlevsel ya da fiziksel rahatsızlıklar da eşlik eder. Eğer ayaklarınızda herhangi bir şekil bozukluğu varsa ve bu size rahatsızlık veriyorsa, alanında uzman bir cerraha giderek muayene olabilirsiniz. Cerrahi ya da cerrahi olmayan tekniklerden size en uygun tedaviyi tercih ederek sorunlardan kurtulmanız mümkün.

Sindirella estetiği

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

BAKMADAN GEÇME!