Silahla yaralanan karga yavrusu ameliyatla kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Silahla yaralanan karga yavrusu ameliyatla kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 13:21

Bursa'da, tüfekle ateş açılması sonucu yaralanan bir karga yavrusu, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde ameliyat edilerek yeniden sağlığına kavuşturuldu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, yaralandığı için hareket edemeyen kargayı bulan bir hayvansever, Nilüfer Belediyesine bağlı merkezin yetkililerine haber verdi. Henüz 4 aylık olduğu belirlenen ve ambulansla merkeze getirilen karga, Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı ve ekibi tarafından ameliyat edildi.

KARGAYI AMELİYAT ETTİLER / Foto Galeri

KARGA ATEŞLİ SİLAHLA VURULMUŞ

Yazıcı, ilk olarak, kuşun kanadının kırıldığını fark ettiklerini söyledi. Önce hayvanın röntgenini çektiklerini belirten Yazıcı, "Gördüğümüz şey, bizi şaşırttı. Karganın ateşli silahla yaralandığını gördük. İnsanların kuşlara nişan almasını anlamak zor" dedi.

Yazıcı, "Karam" adını verdikleri karganın ameliyatının başarılı geçtiğini anlattı. Ateş açıldığı anda bir saçmanın hayvanın kanadındaki iki kemiği kırıp kafatasına doğru yöneldiğini tespit ettiklerini bildiren Yazıcı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"AMELİYATTAN ÖNCE İKİ GÜN GÖZLEMLEDİK"

"Kafatasındaki saçmanın kuşu öldürme olasılığı çok yüksekti ama çok büyük bir şans ki yaşamış. Kanadının kırıkları tamir edilebilir ama beyninde olduğu için saçmayı almadık. Ameliyat öncesindeki iki gün, beyindeki saçmanın nörolojik bir sakıncası olup olmadığını gözlemledik. Yeme ve içmesinin normal olduğunu gördük ve bunun için saçmanın orada kalmasının daha doğru olacağına karar verdik. Bu saçma, karganın sinir sisteminde en ufak bir erozyon oluşturmuyor. Ameliyat ardından kargayı yoğun bakım ünitesine aldık. Şu anda dinlendiriyoruz. Karga daha sonra fizik tedavi sürecinden geçecek. Bu dönemde, zayıflayan kaslarının güçlenmesi için uçma hareketi şeklinde kanatlarını açacağız."

Ayşe Yazıcı, hayvanın bir ay sonra tamamen iyileşeceğini ve onu doğaya bırakacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!