Sigarayı bırakmak için istemek şart

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı bırakmak için istemek şart
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

Uzmanlar, kişinin sigarayı bırakabilmesi için öncelikle bunu gerçekten istemesi gerektiğini, aksi takdirde uygulanacak tedavi ve yöntemlerin başarılı olamayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü'nce “Dumansız Hava Sahası” projesi kapsamında, Gümüşhane Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği bünyesinde iki yıl önce açılan Sigara Bıraktırma Polikliniği, hizmet vermeye devam ediyor.


Sigara Bıraktırma Polikliniği Sorumlusu Uzm. Dr. Esat Hayat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nikotin bağımlılık indeksi ölçümleri yaparak, gerekli tedavileri uyguladıkları polikliniğe yılda ortalama 300 kişinin müracaat ettiğini söyledi.

Polikliniğe başvuran hastalara öncelikle ilaç tedavisi uyguladıklarını belirten Hayat, “Sigara Bıraktırma Polikliniği'ne başvuran hastalarımızda yüzde 80'lik başarı sağladık. Hastalarımız ilaç tedavisiyle sigarayı bırakabiliyor” dedi.

 

SİGARA BIRAKTIRMA İLAÇLARI DOKTOR NEZARETİNDE KULLANILMALI

 

Haberin Devamı

Hayat, sigarayı bırakmak için öncelikle bunu gerçekten istemek gerektiğini vurgulayarak, “Hastaların aldıkları ilaç tedavisinin yanında sigarayı bırakmayı istemeleri de gerekiyor. Eğer kişi sigarayı bırakmak istemiyorsa, ilaç tedavisinin ve sigara bıraktırma polikliniğinin çok büyük yardımı olmuyor” diye konuştu.


Akciğerler başta olmak üzere, insan vücudunun tamamına zarar veren sigarayı bırakmak için hastaların bu konuda kendilerini ikna etmelerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Hayat, şunları kaydetti:
“Tiryakilerin, özellikle televizyonlarda reklamları yayınlanan ilaçlardan ziyade, mutlaka doktor nezaretinde ilaç kullanmaları lazım. Biz normal tedavi için gelen hastalarımıza da sigarayı bırakmaları hususunda telkinde bulunuyoruz. Zaten göğüs hastalıklarının genel prensibi de bu şekilde. Hastaları sigarayı nasıl bırakabilecekleri konusunda bilgilendiriyoruz. Eğer hastanın sigara bırakma konusunda hiçbir düşüncesi yoksa dahi, bizim anlatmamız hasta üzerinde olumlu etki yapabiliyor. Bu nedenle sigarayı bırakmak isteyenleri ya da bu konuda bilgi almak isteyenleri polikliniğimize bekliyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!