Sakinleştirici etkisi olan bitki çayları her derde deva sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Sakinleştirici etkisi olan bitki çayları her derde deva sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:19

Gün içinde uyuklamak, hiçbir şey yapmak istememek de aslında yaz depresyonunun bir parçası. Eğer medikal bir çözüm arayışında değilseniz, bitkiler konusundaki bilgilerinizi tazeleyin.

Haberin Devamı

Mevsim geçişi sıkıntılı bir dönemdir. Aşırı sıcaklara maruz kaldıktan sonra birden bastıran yağmurlar bile dengenizi bozabilir, yersiz baş ağrıları ve halsizliğe sebep olabilir. Gün içinde uyuklamak, hiçbir şey yapmak istememek de aslında yaz depresyonunun bir parçası. Son araştırmalar, kış mevsiminde sık yaşanıldığı düşünülen depresyonun yazın da yaşanabildiğini; yorgunluk, bitkinlik, enerji ve motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, kilo sıkıntısı gibi çeşitli rahatsızlıklara sebep olabildiğini söylüyor.

Yaz depresyonunu yenmek için medikal bir çözüm aramıyorsanız, bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Papatya, çarkıfelek, Sibirya Ginseng’i, Kediotu gibi bitkilerden elde edilen çayların faydası olduğu biliniyor. Doktor Mehmet Öz de, stres ve anksiyete gibi hallerde, Asya geleneğinin yüzyıllardır uyguladığı bu yöntemle gerçek bir rahatlama yaşanabileceğini ifade ediyor.

ÇARKIFELEK GERGİNLİK BİTSİN DİYE DÖNÜYOR!

Sakinleştirici etkisi olan bitki çayları her derde deva sunuyor

Haberin Devamı

Kurutulmuş veya taze olarak kullanılabilecek Çarkıfelek otunun spazm çözme, sakinleştirme gibi özellikleri mevcut. Gerginliği, endişeyi gideriyor, cinsel gücü artırıyor ve yüksek tansiyonu da düşürüyor. ‘Passiflora incarnata’ bitkisinin kuzeyde yetişen bir türü olan Çarkıfelek otu, mavi çiçekler açıyor. Bileşiklerinde ise pasiflorin, flavonlar, viteksin ve cumarin var.

ÇARKIFELEK ÇAYI TARİFİ
Taze veya kurutulmuş çarkıfelek otunu 1 fincan 1-2 dakika dinlendirilmiş taze ve sıcak suya ekleyin. 10 dakika bekleyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!