SaÄŸlıklı bir yaÅŸam için 10 altın kural

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı bir yaşam için 10 altın kural
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 10:18

Hastalıklardan uzak bir şekilde daha uzun yaşamayı, fit olmayı ve dinç hissetmeyi kim istemez ki... İşte bunlar için 10 altın kural, üstelik uygulaması da oldukça kolay...

Haberin Devamı

Hepimiz daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam isteriz. Bu isteğimizi gerçekleştirmek yine kendi elimizde. Bunun için oldukça basit birkaç adıma dikkat etmemiz ve uygulamamız yetiyor.

İşte sağlıklı bir hayat için dikkat etmemiz gereken 10 altın kural kural:

1-Düzenli beslenin: Beslenme sağlık için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta diyebiliriz. Her sabah mutlaka kahvaltı yapın. Akşamları uyumanıza 3-4 saat kala bir şeyler yemeyi bırakın. Günde 3 öğün yemeye özen gösterin. Fazla yağ, şeker ve tuzu hayatınızdan çıkarın.

Sağlıklı bir yaşam için 10 altın kural

2-Su için: Vücudunuzun iç ve dış güzelliği için bol bol su için. Suyun vücuda sayısız faydası olduğunu unutmayın. Kilonuza oranla günde en az 1,5-3 litre arası su içmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

3- Zararlı alışkanlıklardan uzak durun: Sigara ve alkol kullanımında her yıl yüzlerce kişi farklı hastalıklara yakalanıyor. Vücudunuzun daha dirençli ve sağlıklı olması için bu alışkanlıkları tamamen hayatınızdan çıkarın.

4- Spor yapın: Günde 15 dakikanızı spor hareketlerine ayırsanız dahi bunun oldukça faydasını göreceksiniz. Günlük yoğunluğunuza göre haftada veya günde yarım saatinizi spora ayırın. Tempolu yürüyüşler, belli rutinde koşular ve egzersiz hareketleri yapın.

Â

Sağlıklı bir yaşam için 10 altın kural

5- Olumlu düşünün: Düşünceler de bizim bir parçamızdır. Stresli bir hayat, olumsuz düşünce gibi etkenler birçok hastalığa zemin hazırlar. Hayata ve olaylara olumlu açıdan yaklaşmaya çalışın.

6- Beyin sporu yapın: Zihninizi sürekli geliştirecek, hafızanızı güçlendirecek şeyler deneyin. Bulmaca çözün, kitap okuyun, sudoku ile zihninizi canlı tutun.

7- Güneşte çok kalmayın: D vitamini kaynağı güneş elbette vücut için faydalı. Ancak çok fazla güneşe maruz kalmak başta cilt kanseri olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açar. Bu sebeple yaz-kış güneş kremi uygulamayı unutmayın.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir yaşam için 10 altın kural

8- Temiz olun: Her gün duş almaya özen gösterin. Düzenli kese yapın. Yüzünüz, saçınız ve vücudunuz için gerekli ürünleri kullanmaya özen gösterin. Günde en az iki kez dişinizi fırçalayın.

9- Sevdiklerinize zaman ayırın: Onlarla bol bol gezin, sohbet edin, sevdiğinizi söyleyin. Sizi mutlu eden insanlar hayata bağlanmanıza ve mutlu olmanıza yardımcı olacaktır.

10- Uykuya özen gösterin: Günde 8 saatten az veya fazla uyumayın. Ayrıca gece geç saatlerdeki uyku ile vaktinde uyuyacağınız uyku kalitesi aynı değildir. Bunu unutmayın.

BAKMADAN GEÇME!