Ruşeym nedir? Ruşeym'in faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Ruşeym nedir Ruşeymin faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2019 14:06

Beyaz ekmek yerine vitamin, mineral ve protein açısından zengin olan ruşeymli ekmek son günlerde oldukça sık tüketilmeye başlandı. Ruşeymli ekmek tüketiminin artmasıyla birlikte, ruşeymin ne olduğu merak konusu oldu. Peki, Ruşeym nedir? Ruşeym'in faydaları neler?

Haberin Devamı

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan ruşeym, her 1 ton buğdayın işlenmesinden 1 kilo elde ediliyor. İçerdiği lif sayesinde tok tutarak zayıflamaya da yardımcı olan ruşeymin faydaları saymakla bitmiyor. İşte, ruşeym hakkında merak edilen tüm detaylar...

Ruşeym, buğdayın özü anlamına gelmektedir ve embriyo olarak da adlandırılmaktadır. Buğday ruşeymi tüm tanenin yaklaşık olarak % 3’ünü oluşturur. Ruşeym, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır, dolayısıyla buğdayın hayat kaynağıdır. Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi aşamasında, özel ayrıştırma işlemi uygulanır ve bunun sonucunda 1 ton buğdaydan sadece 1 kilo ruşeym elde edilir.

Ruşeymin yapısında 18 aminoasit, 10’dan fazla vitamin, 8 mineral, 913 protein bileşeni, omega 3, 6, 9 yağ asitleri bulunur. Ruşeym kalp damar sağlığını korur, kilo kontrolüne yardımcı olur, kolesterolü düşürür. Ruşeymde A, B1, B2, B5, B6, C, D, E vitaminleri ile fosfor, kalsiyum, sodyum, çinko, magnezyum, demir, potasyum ve manganez gibi mineraller bulunur.

BAKMADAN GEÇME!