Ruhsal problemlere internetten çözüm

Güncelleme Tarihi:

Ruhsal problemlere internetten çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 15:39

Ruhsal bozukluklara internet üzerinden çözüm geliyor. 1. Ulusal Kognitif Davranış Terapileri Derneği Kongresi’nde ruhsal problemlerin artık internet üzerinden kısmen çözülebileceği mesajı verildi.

Haberin Devamı

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur düzenlenen basın toplantısında hastaya yaklaşımın önemine dikkat çekerek “İngiltere’de olduğu gibi Türkiye’de de internet aracılığıyla kendi kendine yardım etmeyi öğreten bir sistem yapacağız. Bize gelemeyecek, maddi yönden yetersiz hastalara bu sayede ulaşacağız” dedi. Belli bir biçim ve kabul edilmiş program olmadığı takdirde oldukça tehlikeli sonuçları olabileceğini belirten Sungur, kanıtlanmış ciddi bir program yapacaklarının altını çizdi.

Toplantıya katılan Amerikalı Prof. Dr. Ray Novaco da öfke konusuna dikkat çekerek, Öfkenin oluşması değil dışa vurum şekli önemlidir. Öfke sunumunun kontrol altına alınması en önemli noktadır. Aksi halde adli vakalara kadar giden sonuçlar doğabilir şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

350 yerli ve yabancı uzman hekimin katıldığı kongrede Alkol bağımlılığı, travma, uyku bozuklukları, intihar, şizofreni gibi konularda bir çok oturum düzenlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!