Ölüm sebebini bulamadılar

Güncelleme Tarihi:

Ölüm sebebini bulamadılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 17:37

35 yaşındaki Liisa Parkisson, 2014 yılında ilk oğlu Zac'i kucağına almanın sevincini yaşıyordu. Aile de kızlarıyla birlikte torunlarına kavuşmanın mutluluğundaydı. Sezaryen ile bebeğini dünyaya getirdikten sonra ailesi genç kadını karşılamak için hastaneden ayrılıp eve gitmiş ve birkaç hazırlık yapmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Ancak bu mutluluk sadece birkaç saat sürdü. Çünkü Haziran ayında doğum yapan Parkisson'un ailesi doğumun ertesi günü hastaneden acı bir telefon aldılar.

Yatağında hareketsiz halde bulunduğu söylenen Parkisson'un babası Robert hastaneye vardığında kızına kalp masajı yapıldığını söylüyor, "Bunun gibi bir olay daha önce hiç görmemiştim. Kızıma yaptıkları müdahaleyi izlemeyi yüreğim kaldırmadı. Diğer kızımı koridorda gördüğümde "O gitti" diyebildim sadece."

Ölüm sebebini bulamadılar

Uzmanlar ise Lisa Parkisson'un ölüm nedenini "ani yetişkin ölümü sendromu" olarak tanımladı.

ANİ YETİŞKİN ÖLÜM SENDROMU NEDİR?

Ani yetişkin ölümü sendromu ventriküler aritmi denilen bir çeşit kalp ritm bozukluğu nedeniyle oluyor. Her yaşta, herkeste görülebiliyor. Hatta bazen fit ve atletik yapıda, düzenli spor yapanlarda bile rastlanıyor.

Haberin Devamı

Çoğunlukla hiç belirti vermiyor ve altında yatan bir genetik yatkınlık olabiliyor. Araştırmalara göre sadece İngiltere'de 500 kişinin ölümüne neden oluyor.

 

BAKMADAN GEÇME!