Ölü doğan bebek için soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Ölü doğan bebek için soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

Milas'ta anne karnındaki 8 aylık bebeğin ölü doğması ile ilgili ailesi, gittikleri hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İlçede yaşayan Kemal Aygenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Betül ile 20 Ağustos'ta sabah saatlerinde evden çıktıklarını söyledi.
Bu esnada 8 aylık hamile olan eşinin rahatsızlanması üzerine yakındaki özel hastaneye gittiklerini ifade eden Aygenoğlu, “Eşimin kanaması olunca 5 dakika içinde yakındaki özel hastaneye götürdüm. Ancak hiçbir doktor müdahale yapmadı. Tek müdahaleyi bir ebe yaptı. Bir iğne yaptılar ve dil altı hapı verdiler. Yarım saat sonra korkulacak bir şey olmadığını söylediler” dedi.

 

"EŞİME EVRAK İMZALATTIRIYORLARDI"


Aradan zaman geçmesine ve eşinin kanamasının devam etmesine rağmen doktorun kendileri ile ilgilenmediğini iddia eden Aygenoğlu, “Bebeğimizin kalp atışlarının gayet iyi olduğunu söylediler. S.C. isimli doktoru aramamıza rağmen telefonlarımızı açmadı. Eşimi daha sonra gördüğümde daha da rahatsızlanmıştı. Odaya girdiğimde eşimi duvara dayamışlar, evrak imzalattırıyorlar” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

DOĞUM BAŞLAMASINA RAĞMEN ENGELLENDİĞİ İÇİN ÖLDÜ İDDİASI


Aradan yaklaşık 3 saat geçtikten sonra eşinin daha fazla rahatsızlanması üzerine ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini anlatan Aygenoğlu, şunları söyledi:
“Devlet hastanesindeki yetkililer, bebeğin plesantasının patladığını ve doğumun başladığını, ancak diğer hastanedeki görevlilerin doğumu engellemeye çalıştıklarını, bu nedenle bebeğimin öldüğünü söyledi. Daha sonra eşime suni sancı verilerek bebeğim ölü olarak dünyaya getirildi. Bununla ilgili 4 gün önce savcılığa suç duyurusunda bulundum. Özel hastanedeki görevlilerden şikayetçi oldum.”


Betül Aygenoğlu ise suçluların cezalandırılmasını istedi.

 

"HASTANEMİZ ERKEN DOĞAN BEBEKLERE BAKACAK DONANIMA SAHİP DEĞİL"


Özel hastanenin başhekimi İbrahim Özfan ise konuyla ilgili olarak, hastanın 34 haftalık hamile olarak kendilerine başvurduğunu belirterek, “Hastanemizin yeni doğan ünitesi birinci basamaktır. Dolayısıyla 34 haftalık, erken doğum olan bebeklere bakacak donanım ve ruhsata sahip değildir” dedi.
Hastanelerinin ve bebeğin yakınlarının hastanın sevk edilmesi için yer aradıklarını, ancak ilk etapta yer bulunamadığını ifade eden Özfan, bu esnada bebeğin sağlıklı olduğu yönündeki tüm tetkiklerin mevcut olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı


Hastanın daha sonra Milas Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini, burada da bebeğin ölü olarak doğduğunu belirten Özfan, “Böyle bir olay yaşandığı için biz de üzgünüz. Zaten her bebek ölümü Sağlık Bakanlığı tarafından araştırılır. Bu konudaki soruşturma da devam ediyor. Soruşturmanın neticesinde her şey ortaya çıkacaktır.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!