Oğlunun ilk sözlerini duyamayan baba yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun ilk sözlerini duyamayan baba yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 15:02

Oğlu baba dedi ancak baba duyamadı. Çocuğunun ilk sözlerini dudaklarını okuyarak anlayan baba, yetiştirebilmek için yardım bekliyor.

Haberin Devamı

Bartın Ulus'da 5 yıl önce evlenen ve çocuklarının ilk sözleri olan "anne" ve "baba"yı dudak okuyarak anlayabilen işitme engelli çift, evlatlarını yetiştirmek için büyük çaba harcıyor. Abdipaşa beldesinde 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu konuşma ve işitme yetisini kaybeden İsa Aktaş (28), 5 yıl önce sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla, Kırıkkale'de yaşayan işitme engelli Emine Sezgin (25) ile tanıştı. Bir süre sonra dünyaevine giren çift, 1,5 yıl önce dünyaya gelen çocuklarına "Yaşar Eymen", 4 ay önce doğan oğullarına da "Ali Ege" adını verdi.

Çocuklarının ağlamalarını hiç duyamayan ve bunu yüz ifadelerinden anlamaya çalışan Aktaş çifti, Yaşar Eymen'in ilk sözleri olan "anne" ve "baba"yı dudak okuyarak anlayabildi.

Oğlunun ilk sözlerini duyamayan baba yardım bekliyor

Haberin Devamı

"İLK KEZ BABA DEDİĞİNİ BANA KARDEŞİM SÖYLEMİŞTİ"

İşaret dili bilen annesinin yardımıyla duygularını dile getiren baba İsa Aktaş, "Bebeğimiz de bizim gibi engelli olur mu?" diye endişe ettiklerini ancak bunu yaşamadıkları için her gün dua ettiklerini söyledi.

İlk çocuklarının 1,5 yaşına girdiğini ve konuşmaya başladığını ifade eden Aktaş, "Çocuklarımız hiç konuşulmayan bir evde değiller. Annem ve kız kardeşim var. Onlar sayesinde konuşma becerileri gelişiyor. Büyük oğlumuz konuşmaya başladı, şimdilik 'anne', 'baba' gibi kelimeleri söyleyebiliyor. İlk kez 'baba' dediğini bana kardeşim söylemişti ve inanamamıştım ama başında durup izlediğimde baba deyişini dudaklarından okuduğum zaman dünyalar benim olmuştu. Bir süre sonra da 'anne' dedi ve şu anda gözümüz hep çocuğumuzun üzerinde. 'Anne' ve 'baba' demesini bekliyoruz" diye konuştu.

Oğlunun ilk sözlerini duyamayan baba yardım bekliyor

"YARDIM BEKLİYORUZ"

Çocuklarının sesini hayatları boyunca duyamayacaklarından bahseden Aktaş, "Bu nedenle içimiz buruk ancak onların duyup konuşabildiğini bilmek bizim en büyük mutluluğumuz olacak. Bunun yanında aldığımız engelli maaşı çocuklarımızın bakımı için yeterli olmuyor. En azından mama ve bez masraflarını karşılayabilmek için bir işte çalışmak istiyorum. Birçok yere başvurduk ama maalesef olumlu bir sonuç alamadık. Bu konuda da yardım bekliyoruz" dedi.

Anne Emine Aktaş da anneliğin dünyanın en güzel duygusu olduğunu ancak engelli olması nedeniyle çocuklarının başına bir şey geldiğinde duyamamaktan korktuklarını ifade etti. Anne Aktaş, bebekleri büyütürken kayınvalidesinden ve görümcesinden sürekli yardım aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Oğlunun ilk sözlerini duyamayan baba yardım bekliyor


İsa Aktaş'ın annesi Kezban Aktaş da oğlu ve gelininin yaşadıkları en büyük sıkıntının çocuklarının ağlama sesini duyamamaları olduğunu söyledi. Özellikle geceleri uyurken ağlama sesini duyamadıkları için oğlu ve gelinine kendisinin yardımcı olduğunu anlatan Aktaş, "Geceleri çocukların kaldığı odada mecburen kızım ve ben yatıyoruz. Bebeğin ağlama sesiyle hemen gelinimi uyandırıyorum. Büyüdüklerinde sıkıntımız biraz daha azalacak ama ben ömrüm yettiğince torunlarıma en iyi şekilde bakacağım" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!