'Obezitenin sorumlusu sensin'

Güncelleme Tarihi:

Obezitenin sorumlusu sensin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın eski danışmanlarından Profesör Simon Capewell, Sağlık Bakanı Andrew Lansley’nin İngiltere’deki obezite salgınından sorumlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bakan’ı suçlayan Capewell, Lansley’nin gıda endüstrisi ile de dolaplar çevirdiğini, obezite ile ilgili bilimsel araştırma sonuçları önemsemediğini ileri sürdü.

Kraliyet Tıp Akademisi'nden, kardiyovasküler hastalıkları üzerine araştırmalar yürüten Prof. Capewell; "Bence Andrew Lansley halk sağlığı konusunda görevini ihmal ediyor." dedi.

 

AVRUPA'NIN "OBEZ"İ İNGİLTERE

 

Geçen yıl yapılan hükümet planlarına göre tüm restoranlar yiyeceklerin kalori miktarını etiketleyecekti. Ancak bu uygulmaya sadece bir avuç dolusu restoran katıldı.

Capewell obeziteye karşı savaşta doğru düzgün bir yol alınamadığını ve bu süreçte şirketlerin sadece kendi hisselerini koruduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bir çikolata markasını örnek veren profesör, artık 500 gramlık paketlerde çikolata satmayacağını söyleyen bir şirketin artık satışlarını iki tane 250 gramlık paketlerde yaptığını ve bunun bir aldatmaca olduğunu belirtti. İngiltere tüm Avrupa ülkeleri içinde en yüksek obezite oranına sahip ülke.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!