“Obezite hastası” kadın, 260 kiloya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

“Obezite hastası” kadın, 260 kiloya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 15:47

Kahramanmaraş'ta 260 kiloya ulaştığı belirtilen 45 yaşındaki obezite hastası kadın, sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor.

Doğukent Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Firdevs Yaylacık, bir kaç yıldır sürekli kilo aldığını belirtti. Tedavi olmasına rağmen kilo veremediğini ifade eden Yaylacık, kilosu nedeniyle yürüyemediğini ve evden dışarı çıkamadığını anlattı.

Özellikle son 5 yılda aşırı derecede kilo almaya başladığını ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün yürüttüğü “obeziteyle mücadele” projesine dahil olmasına rağmen söz konusu sorundan kurtulamadığını dile getiren Yaylacık, “Dizimdeki rahatsızlık nedeniyle bu programdan çok faydalanamadım. 3 yıl önce uyguladığım diyetle 8 kilo verebildim ancak bunda da istediğim sonucu alamadım. Kilo verdikçe bunun 3-4 katını alıyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kilolarına çözüm bulmak için evimi bile satmayı düşünüyorum.”

Sürekli evde oturduğunu, ayaklarının ağrısından dolayı büyük acı çektiğini dile getiren Yaylacık, “Her tarafım ağrıdan titriyor. Çaresizim, kilolarıma çözüm arıyorum. Artık dayanamıyorum. Ayaklarım çok ağrıyor ve bu acılara dayanamıyorum” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yardım talebinde bulunan Yaylacık, şöyle devam etti: “Kendi işimi, kendim göremiyorum. İhtiyaçlarım için eşim yardımcı oluyor. 3 çocuğum var onlar yardımcı oluyor. Onların da işi var. Sadece eşim yanımda beni bekliyor. Artık derdimi içime ata ata sinir hastası da oldum.”

Kadir Yaylacık ise eşinin 2000 yılından itibaren kilo almaya başladığını belirterek, “Eşim özellikle son 5 yılda aşırı derecede kilo aldı. Şu anda 260 kilo. Farklı tedavi yöntemleri uygulanmasına rağmen bir çözüm bulamadık. Özellikle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenmek istiyorum. Sayın Bakanım, ne olur bize yardım edin. Çaresizliğimize çözüm bulun. Çok üzgünüz. Eşime gerekli olan tedavi uygulanmazsa, gözümüzün önünde ölüme gidiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!