'Mutluluk için haftada bir seks yeterli olabilir'

Güncelleme Tarihi:

Mutluluk için haftada bir seks yeterli olabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 12:31

Bilimsel araştırmalar yıllardır çiftlere seksin faydalarını ve ilişkide mutluluğun anahtarı olduğunu söylüyor. Ancak Chicago Üniversitesi'nin yaptığı ve yeni açıklanan bir araştırmaya göre haftada 1 kere seks yapmak ilişkide mutluluk için yeterli.

Haberin Devamı

40 yıldan fazla süren ve 30 binden fazla insanın katıldığı seks araştırmasında haftada bir kere seks yapmanın yeterli olduğu, daha fazla seks yapmanın ise mutluluğu çok da artırmadığı öğrenildi.

"FAZLA SEKS FAZLA MUTLULUK" DEMEK OLMAYABİLİR

Toronto-Mississauga Üniversitesi'nden araştırmayı yürüten ekipten Amy Muise da sık seks yapmanın daha fazla mutlulukla alakası olmadığını, haftada bir kez yapmanın yeterli olduğunu söylüyor.

Mutluluk için haftada bir seks yeterli olabilir

PARTNERLE ÖZEL BİR BAĞ KURMAK ÖNEMLİ

Muise, "Bizim araştırmamıza göre partnerle özel bir bağ kurmak önemli ancak bu bağı kurmak için her gün sevişmenize de gerek yok." dedi.

Haberin Devamı

Daha önce 25 bin ABD'linin üstünde yapılan bir araştırmaya da 11 bin 285 erkek ve 14 bin 225 kadın katılmıştı ve 1989 ile 2012 yılları arasında yapılmıştı. Bu araştırmada da yine ortalama haftada 1 kez sevişmenin yeterli olduğu öğrenilmişti.

SEKS VE OKSİTOSİN
Bilim adamları seks sırasında salgılanan hormonları ve etkileri incelediğinde çiftler arasında "sadakati" sağlayan bir hormon keşfettiler: Oksitosin. Oksitosin hormonunun birçok faydası var. Çiftler arasındaki güveni artıran hormonun ayrıca erkeklerin yağlı yiyeceklerden uzak durmasını sağladığı da biliniyor. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda 27 yaşındaki erkek katılımcılardan bazılarında oksitosin içeren, diğerlerinde içinde tuzlu su bulunan burun spreyi kullanmasını istedi. Bir saat sonra kahvaltı verilen katılımcılardan oksitosin alanların tek dozdan sonra bile daha az yağlı yiyecek tükettiği görüldü.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!