Migrenden kurtulmanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Migrenden kurtulmanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 17:20

Akabinde gerçekleşen baş dönmesi, baş ağrısı ve sese hassasiyet gibi istenmeyen durumlar ile migren, pek çok kişinin hayat kalitesini düşüren bir hastalık. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki erkeklerin yüzde 6’sı kadınların ise yüzde 18’i migrenden şikayetçi. Ortaya çıkan sonuçlar küçümsenecek gibi değiller.  Migren tam olarak çözülebilen bir konu değil, fakat birçok tetikleyici ile ortaya çıkıyor. Dikkat edeceğiniz ve değiştireceğiniz küçük şeyler ile migreninizi azaltabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler ve migrenden kurtulmanın yolları.

Haberin Devamı

Migren tetikleyicileri hakkında bilginiz olsun

Migreni birçok farklı faktör tetikler. Bunların arasında hava koşulu, uyku, hormonal durumlar gibi birçok etken vardır. Bunun yanı sıra migreni etkileyen birçok gıda vardır. Bu koşullar ve gıdalar kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu yüzden tetikleyicinizi kendiniz bulmaya çalışın; bu gıdaları tüketmeyin ve tetikleyici koşullar içinde bulunmayın.

Migrenden kurtulmanın yolları

Ataklarınızı çok iyi tanıyın ve buna göre ilaç kullanın

Birçoğumuz migren atağı zannettiğimiz farklı reaksiyonlarda ağrı kesiciler alıyoruz. Bu zamanlarda aldığımız ağrı kesiciler, asıl migren dönemlerindeki kendi etkilerini azaltıyor.

Haberin Devamı

Migrenden kurtulmanın yolları

Hayatınızda bunları değiştirmeye özen gösterin

Migreni tetikleyen birçok durum olduğunu söylemiştik. Bu durumlar arasında çok fazla veya çok az uyumak, egzersiz yapmamak, su içmemek, stresle iç içe yaşamak ve düzenli yemek yememek gibi durumlar var. Hayatınızdaki bu küçük noktaları değiştirmek, migreninizde gözle görülür bir şekilde azalma yaratacaktır.

Migrenden kurtulmanın yolları

Bu gıdaları daha fazla tüketin

Kesin olmamakla birlikte migrene iyi geldiği düşünülen bazı gıdalar vardır. İçindeki kapsaisin maddesi ile kan akışını hızlandıran biberi, lif ve Omega-3 açısından zengin olan balık ve keten tohumunu, B2 açısından zengin olan mantar, avokado, marul gibi gıdaları, magnezyum açısından zengin olan muz, elma, lahana gibi gıdaları tüketebilirsiniz.

Migrenden kurtulmanın yolları

Bitkisel yöntemlere başvurun

Bazı bitkisel yöntemlerin ilaçlardan daha etkili olduğu söyleniyor. Tabii ki bu bitkileri kullanmadan önce herhangi bir alerjiniz olup olmadığından emin olun. Nane yaprağı, keklik üzümü, limon balsamı, hanımeli, zencefil kökü, çuha çiçeği, sarı papatya, sarıçalı kökü gibi bitkiler magnezyum, B2, B12, folik asit açısından zengin bitkilerdir.

Haberin Devamı

Migrenden kurtulmanın yolları

Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanın

Bitkisel ve ek besin tedavileri dışında doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmamalısınız. Eğer migreniniz ileri düzeydeyse mutlaka doktor kontrolünden geçmeyi unutmayın. İlaçlarınızı düzenli olarak kullanmaya özen gösterin.

BAKMADAN GEÇME!