Migren çilesinin sonu geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Migren çilesinin sonu geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 12:24

Milyonlarca kişinin hayatını cehenneme çeviren migren krizlerini tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi geliştirmek için çalışmakta olan bir ecza firması, bu hastalığın etkisini önemli oranda azaltabilecek bir ilacı üç yıl içinde piyasaya sürmeye hazırlandıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Firma, 600 migren hastası üzerinde test ettiklerini ve bu ilacın deneye katılan hastalardan üçte birinin yaşadığı migren krizlerinin %75 oranında azalmasını sağladığını belirlediklerini açıkladı. Şirket yetkilileri ilacı 2019 yılında piyasaya sürmeyi umduklarını belirtti. 

Geliştirilen ilacın enjeksiyon formunda olduğu ve migren hastalarına yılda dört kere verileceği açıklandı. 

Ecza devleri de etkili bir migren tedavisi geliştirmek için uzun süredir çalışıyor. Tüm şirketler migren kaynaklı ağrı ve bulantıların ortaya çıkmasına neden olduğu tespit edilen calcitonin gene-related peptide (CGRP) isimli proteinin etkisini ortadan kaldıracak bir ilaç geliştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Migren ilaçları üzerinde ikinci seviye deneylere başladığını ve tüm gerekli deneyleri tamamlayıp ilacı piyasaya sürecek ilk isim olabilmek için birbirleri ile yarıştıkları biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!