Mezoterapi nedir?

Güncelleme Tarihi:

Mezoterapi nedir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 13:52

Saç dökülmesi, sağlıksız saçlar için en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olan mezoterapi farklı sorunlar için de kullanılıyor. İşte yan etkisi bulunmayan bir tedavi yöntemi olan mezoterapinin kullanım alanları ve etkileri.

Haberin Devamı

Kelime anlamı olarak “meso=orta”  ve “terapi=tedavi”  meydana gelip  ‘orta deri tedavisi‘ anlamına geliyor. İlk defa 1952 yılında Fransa’da Dr. Michel Pistor   tarafından  tesadüfi bir tedavi sırasında bulunmuştur. O zamandan bu yana etkin bir biçimde kullanılmaktadır. 1987’den itibaren alternatif tıbbın önmeli bir konusu haline gelmiştir.

Mezoterapi son zamanlarda estetik alanında başarıyla uygulanabilen bir tedavidir. Özellikle selülit tedavisinde, bölgesel zayıflamalarda, saç dökülmesi, yüz gençleştirme tedavilerinde mezoterapi uygulanmaktadır.

Mezoterapi nedir

Mezoterapide problemli  bölgeye uygun solüsyonlar hazırlanarak uygulanır. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Bir seans 10- 15 dakika sürer. Seans araları genellikle 3-7 gün civarındadır.

Haberin Devamı

KİMLER MEZOTERAPİ YAPTIRAMAZ

Kalp rahatsızlıkları, hamileler, diyabet hastaları, kanser hastaları gibi durumlarda mezoterapi uygulanmaz. Mezoterapi uygulama tedavilerinde bildirilmiş önemli  bir yan etkisi yoktur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!