Maskelerde kullanılan bitkiler alerjiye neden olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Maskelerde kullanılan bitkiler alerjiye neden olur mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 11:01

Bitkilerden elde edilen doğal maskelerin, içinde katkı maddeleri, yapay kokular bulunan kozmetik ürünlere göre daha doğru bir tercih olduğu bir gerçek. Fakat bu doğal yöntemler bazen cildimize zarar verebilir.

Haberin Devamı

Cilde uygulanan en doğal formüllerden bitkisel maskeler bazı durumlarda alerjiye sebep olabilir.

CİLDİNİZE GÖRE MASKE SEÇİN

Bütün cilt tipleri için ayrı maskeler kullanılır. Yağlı, kuru veya karma cilt için kullanılan maskelerin içindeki maddeler farklı olur. Örneğin karma cilt için olan maskenin içinde biberiye varken yağlı cilt için olan maskede okaliptus bulunur. Bu sebeple maskelerin cilt tipine uygun olması gerekir. Kuru ciltler için kullanılan bir maske yağlı ciltler için kullanılırsa zararlı olabilir. Sarkmış, kızarık ya da lekeli ciltler içinde ayrı ayrı malzemeler kullanılır. Cildi yumuşatıcı, sıkıştırıcı veya beyazlatıcı maskelerden hangisi uygunsa seçimin ona göre yapılması gerekir.

Maskelerde kullanılan bitkiler alerjiye neden olur mu

 

Haberin Devamı

DOĞRU ZAMANDA KULLANIN

Bitkisel maskeler cilt lekelerine neden olabileceği için kullanılan zaman çok önemli. Güneş ışınlarıyla temas eden maskenin içerisindeki bitkiler reaksiyona girebilir. Bu da ciltte hasar oluşturabilir. Doğru zaman seçimi kadar maskenin ne kadar ciltte kalması gerektiğinin bilinmesi gerekir.

Maskelerde kullanılan bitkiler alerjiye neden olur mu

 

BAKMADAN GEÇME!