Makyaj nasıl temizlenir?

Güncelleme Tarihi:

Makyaj nasıl temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 11:14

Makyaj yapmak kadınlar için bir ritüel. Makyaj ne kadar iyi hissettirse de üşengeçlikle silmediğiniz makyajınız cildinizde problemlere neden olabilir.

Haberin Devamı

Cildimizde gün içerisinde biriken kir ve yağlanmaları ancak cildimizi arındırarak yok edebiliriz. Günlük cilt bakımınızı yapmadığınızda cildinizdeki ölü hücreler birikir, siyah noktalarda artış görülmeye başlar ve cildiniz daha erken kırışır. Zamanla elastikliğini kaybeden cildiniz matlaşır veya cilt tipinize göre aşırı yağlanmaya maruz kalıp sivilce çıkartabilir.

Estetisyen Pervin Dinçer makyajınızı cilt tipinize göre uygun ürünlerle temizlemenizi öneriyor. Kuru ciltler süt,losyon veya özel yağlarla zenginşetirilmiş yıkama jelleri ile, karma ve yağlı ciltler ise yıkama jelleri ile ciltlerini temizlemelerini, sivilceye yatkın ciltler bazı asit içerikli yıkama jellerinden yararlanabileceklerini söylüyor.

CİLDİNİZİ OVALAMAKTAN KAÇININ

Makyaj nasıl temizlenir

Cildinizi çizmemek için ılık su ile dairesel hareketlerle masaj yaparak temizlemeli, ardından su ile temizleyip havlu kağıt kullanarak kurulayabilirsiniz.
Özellikle sivilceli ciltler kurulama işlemi için kesinlikle havlu kullanmamalı, kullanılan havlu içerisinde birçok bakteri barındırır ve yeni sivilce oluşumlarına davetiye çıkartabilir.

Haberin Devamı

CİLT TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Makyaj temizliğinizi yaparken isteğe bağlı olarak doğal veya kozmetik losyonunuzu bir pamuğa dökerek cildinizi silemeye başlayın. Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra en son mutlaka bir miktar pamuğu tonikleyerek cildinize uygulayın.

Cildinizi temizlediğinizi düşünsenizde cildinizde kirler hala çıkmamış olabilir. Bu yüzden pamukta kir kalmayana kadar cildinizi losyonla temizlemeye devam edin ve sonrasında yüzünüzü tekrar suyla temizleyip kurulayın.

Gözleriniz için kullanacağınız losyonlar klasik yüz temizleme losyonlarından daha yağlı bir yapıya sahiptir. Kullandığınız eyeliner ve ya rimeli çıkarmada daha etkili bir tercih sayılabilir.

Makyaj nasıl temizlenir

Haberin Devamı

Makyajınızı tam olarak cildinizden çıkardığınızda cildinizi yüz temizleme jelleriyle yıkamayı ihmal etmeyin ,böylelikle cildiniz tam olarak makyajdan arınmış olacaktır.

Cilt temizle işleminiz bittikten sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanın nemlendiricileri çok bol kullanmayın nohut büyüklüğünde nemlendirici cildinize yeterli gelecektir

DOĞAL MAKYAJ TEMİZLEME ÖNERİLERİ

Makyajını kozmetik ürünlerle temizlemek yerine evde kendi ürettiği losyonlarla temizlemek isteyen kadınlar için birçok "kendin yap" seçeneği bulunmakta.

1.SALATALIK SUYU VE SÜT

1 adet salatalığı rendeleyip, 1 su bardağı sütte kaynatın ve süzün, sabah ve akşam bu karışımla cildinizi temizleyebilirsiniz.

2.BEBE YAĞI

Haberin Devamı

Temizliği zor olan rimel, eyeliner ve göz farınızı bebe yağıyla rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

3.GÜL SUYU VE BADEM YAĞI

Makyaj nasıl temizlenir

İki yemek kaşığı gül suyu ve iki damla badem yağıyla hazırladığınız karışımla cildinizi temizleyebilirsiniz.

4.ZEYTİNYAĞI

Yüzyıllardır bereket sembolü olan zeytinyağı, güzelliğinizi korumanıza da yardımcı oluyor. Pamuğunuza damlattığınız birkaç damla zeytinyağı ile makyajınızı temizlerken cildinizi de nemlendirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!