Kriz odasında psikoloji destek

Güncelleme Tarihi:

Kriz odasında psikoloji destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 12:47

İntihar girişiminde bulunan kişi ve ailelerine psikolojik destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında 3 ay önce İskenderun Devlet Hastanesinde oluşturulan “Kriz Odası”nda, 100 kişinin tedavi gördüğü bildirildi.

Hatay Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, projeyle amaçlarının intihar girişiminin nedenini bulup tekrarlanmasını önlemek olduğunu söyledi.

İntihar olgusunun çok ciddi bir problem olduğunu ve bir kez girişimde bulunan kişinin başarıya ulaşamadığında tekrar deneme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Kerkez, bunun verilecek psikolojik destekle önlenebileceğini kaydetti.
İskenderun Devlet Hastanesinde 3 ay önce oluşturulan birimde, intihar girişiminde bulunan 100 kişinin psikolojik destek aldığının belirten Kerkez, şöyle devam etti:

“Proje kapsamında, bütün acil sağlık görevlilerine eğitim verildi. Daha sonra hastanede intihar girişiminde bulunanlar için özel görüşme odaları yapıldı. Merkezimizde şu an 100 kişiye psikolojik destek veriliyor.

Özel görüşmelerde, intihar girişimi kişinin ailesi ya da eşiyle olan sorunlarından kaynaklanıyorsa ailenin diğer üyeleri de dahil ediliyor. Bu şekilde intihara neden olan sorun tamamen ortadan kaldırana kadar mücadele ediyoruz ve intihar olgusunun bir daha tekrarlanmaması için çalışıyoruz.”

Kerkez, Antakya Devlet Hastanesinde ikinci kriz odasının oluşturulacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!