Kızlı erkekli kürek çekiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kızlı erkekli kürek çekiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 15:33

İstanbullular'a Dünya Kalp Günü'nde yürüyüş daveti. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ile Küçükçekmece Belediyesi, Pazar günü tüm İstanbullular'ı Küçükçekmece Gölü çevresinde yürüyüşe ve Dragon Boat Yarışlarını izlemeye davet ediyor. Etkinliğe katılanlara sağlıklı beslenmeyi temsilen elma dağıtılırken, 56 takımın yer alacağı bot yarışları yapılacak.

Haberin Devamı

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İhsan Bakır, Dünya Kalp Günü etkinliği çerçevesinde, kalp sağlığında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 2009 yılından beri sağlıklı yürüyüş sloganı ile bu yürüyüşü Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte organize ettiklerini anlatan Bakır, bu yılki yürüyüşe tüm İstanbullular'ı davet etti. Küçükçekmece Gölü kenarında yapılacak yürüyüşe katılanlara şemsiye ile sağlıklı beslenmeyi temsilen elma dağıtılacağını söyledi.

Bakır, geçen yıldan itibaren yürüyüşe 'Bin Kürek, Tek Yürek' sloganıyla dragon bot yarışlarını ilave ettiklerini belirtti. Geçen yıl sadece hastane takımları yarışırken bu yıl daha geniş bir katılım olduğunu anlatan Bakır, 56 takımın kıyasıya bir yarış sergileyeceğini bildirdi. Bakır, "Dragon bot her şeyden önce bir takım sporudur, bayanların ve erkeklerin birlikte icra edebildikleri ender sporlardan bir tanesidir. Su sporudur ve menşei Uzakdoğu'dur. Takımlar 10+1+1 veya 16+1+1 şeklinde olabilmektedir. Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinlikte 16+1+1 kişilik takımlar olacaktır ve toplamda 56 takım yarışacaktır. Takımlardan bazıları karma kategoride bazıları da erkekler kategorisinde yarışacaklar. Senkronizasyon güçten önce geldiği için ekip çalışması için kullanılmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

29 Eylül Pazar günü yapılacak Dragon Boat Yarışlarında, ‘İş Hayatında Zindelik’, ‘Motivasyon ve Takım Ruhuna Yatırım’, ‘Çalışanlar Arasında Dayanışma’, ‘Yönetim İçi Kademeler Arasında Entegrasyon’, ‘Liderlik’, ‘Spor Alışkanlığını Özendirerek Verimlilik ve Zindeliği Arttırma’ ile ‘İş ve Spor Rekabetinin Entegrasyonu’ amaçlanıyor. Vatandaşların, iş ve spor rekabetinin mükemmel birlikteliğine şahitlik edeceği yarışlar öncesi, Küçükçekmece Gölü’nde, Wakeboard, Su Kayağı ve Jet Ski gösterileri yapılacak. Küçükçekmece Belediyesi, ‘Süper Jumper, Rodeo, Surf Simülatörü, Tırmanma Duvarı ve Çocuk Oyun Alanı’ ile çocuklara ve çocuk ruhlu büyükleri eğlenceli bir gün geçirmeye bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!