Kış aylarında zayıflamak daha kolay

Güncelleme Tarihi:

Kış aylarında zayıflamak daha kolay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 11:57

Soğuk kış günlerinde, kat kat giyilen kıyafetlerle saklanan fazla kilolar umursanmasa da havalar ısınmaya başladığında özellikle de deniz sezonu açıldığında onlardan kurtulma telaşı başlıyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: Gönül rahatlığıyla yazlık kıyafetlerinizi giyebilmek için son ana kadar beklemeyin kışın avantajlarını değerlendirin.

Haberin Devamı

Yaza fit girmek isteyenlerin şimdiden yeme alışkanlıklarını düzenlemeleri gerektiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Gülşen Altın, kilo vermek için en doğru

Kış aylarında zayıflamak daha kolay

zamanın kış ayları olduğuna dikkat çekti. Bunun iki nedeni var: Birincisi soğuk havada yağ yakımının hızlanması, diğeri de kış sebzelerinin içerdikleri lif oranı nedeniyle kilo kaybını kolaylaştırması.

SOĞUK HAVAYI AVANTAJA ÇEVİRİN, İKİ AYDA İSTEDİĞİNİZ KİLOYA İNİN

Yağ hücrelerinin kahverengi ve beyaz olmak üzere ikiye ayrıldığını söyleyen Gülşen Altın, beyaz yağ hücrelerinin vücutta birikerek şişmanlığa sebep olurken, kahverengi yağ hücrelerinin vücut ısısını korumak amacıyla beyaz yağları yakarak ısıyı dengede tutmaya çalıştığını aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırdığını belirtti. Altın, “Yapılan araştırmalar, üşümenin yağ yakımını yüzde 3 ile 30 oranında arttırdığını gösteriyor. Bunu şöyle açıklayabiliriz: Kişi üşüdüğünde vücut ısısını tekrar geri kazanmak için kahverengi yağ hücrelerini aktive ediyor. Dolayısıyla beyaz yağ hücreleri yakılarak, vücuttan enerji olarak açığa çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kış aylarında zayıflamak daha kolay

Altın, bu durumda soğuk havayı avantaja çevirerek kış sebzelerinin de yardımıyla iki ayda hedeflenen kiloya ulaşmanın zor olmadığına dikkat çekti.

KIŞ SEBZELERİ KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Kara lahana, beyaz lahana, pazı, brokoli, kereviz, ıspanak ve pırasa gibi kış aylarında yetişen kök bitkileri kilo kaybında önemli bir role sahip. Beslenme Uzmanı Altın’a göre, bunun nedeni kök bitkilerin diğer besinlere oranla ortalama iki kat daha fazla lif içermesi.

Altın, kök bitkilerin besleyici ve bol miktarda çözünebilir lif içerdiklerinden abur cubur isteğini kestiğini aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırıp temizlediğini belirterek, “Kandaki şeker seviyesini dengeleyerek tok tutar. Uygun şekilde tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olacaklardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!