Sivilceler, lekeler izler için: Kimyasal peeling uygulamaları

Güncelleme Tarihi:

Sivilceler, lekeler izler için: Kimyasal peeling uygulamaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 13:58

Kimyasal peeling'in kullanım alanları hakkında açıklamalarda bulunan Medikal Estetik Hekimi Dr. Meral Seyman, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Haberin Devamı

Kimyasal peeling, cildin üst tabakası olan epidermisin farklı konsantrasyonlardaki kimyasal soyucular kullanılarak muhtelif derinliklerde soyulması işlemidir. 

Kimyasal peeling; yüz, boyun, dekolte, elde yaşlanma, güneş hasarı, akne izleri, doğum lekeleri tedavisinde ve cildin nem miktarının arttırılması, hücre yenilenmesini stimüle ederek cildin gençleştirilmesi amacıyla uygulanan bir yöntemdir.

Bu uygulamalarda, kozmetik amaçlı olarak en sık kullanılan; alfa hidroksi asit (AHA) olarak bilinen meyve asitleri ve en küçük moleküllü asit olması nedeniyle topikal kullanıma en uygun olan glikolik asittir. 

AHA’lar, topikal olarak uygulandıkları Stratum Corneum’daki hücreler arası bağları zayıflatarak dökülmeyi (desquamation) hızlandırmaları, epidermal yenilenmeyi sağlamalarıdır. Ayrıca bazal tabakada yeni hücre yapımını uyardıkları için, cildin parlaklık ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olurken, hücre anormalliklerinin düzelmesini sağlarlar ve yenilerinin oluşmasını önlerler. Bu nedenle epidermis tabakasını tutan bozuklukların etkin bir şekilde tedavisi gerçekleştirilir. Bunun sonucunda ciltteki ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi, cilt geçirgenliğinin artması, porların açılması ve tıkanmalarının engellenmesi gibi cilt kalitesini arttırıcı sonuçlara ulaşılır.

Haberin Devamı

Sivilceler, lekeler izler için: Kimyasal peeling uygulamaları

Glikolik asid peelingleri yüzeysel ve orta dereceli peelinglerdir. Konsantrasyonlarına, pH’larına ve ciltte tutulma sürelerine bağlı olarak farklı derinlikte peeling yapma imkânı da sağlar.

Glikolik asidin hem epidermal, hem de dermal bölgede olumlu etkileri saplanmıştır. 

Özet olarak meyve asiti uygulamaları deriyi tazelemek ve yenilemek amaçlı olup temel katkıları küçük kırışıklarda sağladıkları iyileşmedir. Cildi temizler, gençleştirir ve uyarırlar.

Peeling seansları düşük konsantrasyondan başlanıp, giderek artan konsantrasyonlara çıkarak sürdürülür. Seanslar arasındaki süre, ciltte oluşan eritem ve duyarlığa bağlıdır. Bir sonraki peeling seansı en erken bir hafta sonra yapılabilir, ideal süre 2-3 haftadır. 

Haberin Devamı

Sivilceler, lekeler izler için: Kimyasal peeling uygulamaları

Peeling seans sayısının limiti bulunmamaktadır, ihtiyaca göre belirlenir. İlk seanstan itibaren olumlu gelişmeler gözlenmektedir.

Tedavinin başarısını belirleyen önemli faktör, kişinin işleme hazırlık ile peeling aralarında ve sonrasında kendi kullanacağı preparatlara gösterdiği özendir.

Geçici kızarıklık, kabuklanma ve kuruluk günlük yaşam ve çalışma hayatını engellemez. Düzenli uygulanan peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve parlak hale gelir. Mutlaka tedavi sonrası ve seans aralıklarında günlük cilt bakımında güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. 

Sivilceler, lekeler izler için: Kimyasal peeling uygulamaları

Haberin Devamı

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!