Kimyasal peeling nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kimyasal peeling nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 16:06

Birçok kozmetik ürünüyle ve evde hazırlayacağınız ürünlerle peeling yapma imkanınız olsa da kimyasal peeling işin farklı bir boyutu. Kimyasal peeling uzman bir doktor tarafından belli kurallara uyularak yapılmalı. İşte kimyasal peeling nasıl yapılır sorusunun cevabı.

Haberin Devamı

Kimyasal peeling yıpranmış, tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş cildi leke, akne izleri ve kırışıklıktan arındırmak amacıyla yapılan bir soyma işlemidir. Kimyasal peeling uygulamasından sonra cilt yüzeyiniz akne ve tıkalı gözeneklerden arınarak nefes almaya başlar.

NASIL YAPILIR?

Kimyasal peeling'de deriye kimyasal solüsyon sürülerek cildiniz üzerindeki ölü tabaka soyulur. Böylece cildiniz sağlıksız görüntüsünü kaybedip daha sağlıklı, pürüzsüz, parlak, lekelerin kaybolduğu ve daha nemli bir görünüm elde etmiş olur.

Kimyasal peeling nasıl yapılır

Kimyasal peeling uygulaması cilt probleminize göre yüzeysel, orta ve derin olarak değişiyor. Yüzeysel olan peeling uygulamaları haftada bir uygulanabilirken, orta derecedeki kimyasal peelingler 3-6 ay aralıkla uygulanıyor.

Haberin Devamı

Estetisyen ve güzellik uzmanı Dr. Mustafa Karataş kimyasal peeling'de kullanılan malzmeleri şu şekilde açıklıyor,"Kimyasal peeling için en çok glikolik, laktik ve meyve asitlerini içeren "Alfa Hidroksi Asitleri (AHA)" tercih edilmektedir. AHA, meyvelerden ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitlerdir ve yüzeysel peeling maddesi olarak kullanılır. TCA (trikloroasetik asit) ile orta derinlikte, Fenol (karbolik asit) ile daha derin peeling yapılır, bu tedavi metodları daha farklıdır.."

KİMYASAL PEELİNG'İN YARARLARI

Kimyasal peeling gözaltı ve ağız çevrenizdeki ince kırışıklıkların, güneş ışınlarının neden olduğu belirtilerinin,sivilce izleri ve güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olur.

KİMYASAL PEELİNG SONRASI

Kimyasal peeling nasıl yapılır

Güzellik uzmanı Pervin Dinçer kimyasal peeling sonrası uygulama yapılan bölgeyi 8 saat boyunca yıkamamayı ve 4-6 saat süreyle makyaj yapılmamasını öneriyor. Cildi kurudukça nemlendirilmesi gerektiği belirten Dinçer kimyasal peeling sonrası hafif nemlendiriciler, derin kimyasal peeling uygulamalarından sonra yoğun nemlendirici kullanılması gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

KİMLER KİMYASAL PEELİNG YAPTIRABİLİR?

Yüz bölgesinde rasyasyon tedavisi uygulanlar, hamileler, kalp hastaları, son 2 ay içerisinde laser soyma işlemi veya plastik cerrahi operasyonu geçirenler hariç isteyen herkes kimyasal peeeling yaptırabilir.

BAKMADAN GEÇME!