İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası

Güncelleme Tarihi:

İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 10:46

İsveç’te bir hafta içinde 700 domuz gribi vakasına rastlandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Genç ve orta yaş grubunda domuz gribine yakalananların sayısının da artış gösterdiği öğrenildi. Şimdiye kadar İsveç’te domuz gribinden ölenlerin sayısının da 14’e ulaştığı belirtildi.

700 BUZDAĞININ SADECE GÖRÜNEN KISMI

İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası

İsveç Halk Sağlığı Merkezi’nden salgın hastalıklar uzmanı Anders Tegnel bu sayının buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu, sadece ağır domuz gribi vakalarını kapsadığını belirterek, bir çok kişinin de salgını evde geçirdiğini söyledi.

OKUL TATİLİNDE YAVAŞLAYACAK

Halk Sağlığı Merkezi, İsveç’te okulların spor tatiline çıktığı üç hafta içinde salgının yayılmasının yavaşlayacağı, ancak tatil dönüşünde domuz gribinin A ve B türlerinin yayılmasının hızlanabileceğinden endişe edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

DANİMARKA’DAN YARDIM İSTENDİ

İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası

İsveç’in güneyindeki Skåne Bölgesi’nde domuz gribi vakalarının aşırı artması nedeniyle hastanelerin acil servislerinin yetersiz kalması üzerine hastaların Danimarka’daki hastanelere gönderilebileceği öğrenildi. Bölge Ambulans ve Kriz Hazırlık Merkezi Şefi Rolf Ohrlander  ‘‘Acil servislerdeki yatak kapasitesi yetersizliği endişe verici. Halland, Kronoberg ve Blekinge bölgelerinde de durum aynı. Bu nedenle Danimarka’daki sağlık kuruluşları ile geçen hafta ilişkiye geçmek zorunda kaldık’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!