İstanbul yılın ilk gününde turistlere kaldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul yılın ilk gününde turistlere kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 15:57

İstanbul'da yeni yılın ilk gününde meydan ve sokaklarda turistlerin yoğunluğu göze çarptı.

Haberin Devamı

Yılbaşı tatilinin 4 gün olmasını değerlendiren İstanbulluların tatile gitmesi ve yeni yıla kentte girenlerin de soğuk hava nedeniyle dışarı çıkmaması üzerine, cadde ve sokaklar boş kaldı. Sakin bir gün geçiren Eminönü Meydanı'nda, simit, mısır ve kestanecilerin müşteri beklediği görüldü. Mahmutpaşa ve Sirkeci'deki iş yerlerinin çoğu da yılın ilk gününde kepenklerini açmadı.

Sultanahmet Meydanı'nda ise turist yoğunluğu göze çarptı. Meydanda bulunan Örme Dikilitaş, Theodosius Dikilitaşı da denilen Dikilitaş ve Yılanlı Sütun çevresinde turist kafilelerinin yoğun olduğu görülürken, Yerebatan Sarnıcı girişinde de uzun kuyruklar oluştu.

Taksim Meydanı'nda fotoğraf çeken turistler

Yoğunluğun normalden az olduğu Taksim Meydanı'nda ise simit, kestane, mısır ve eldiven satıcılarının fazlalığı dikkati çekti. Meydanda turist yoğunluğu görülürken, turistler özellikle Cumhuriyet Anıtı önünde fotoğraf çektirdi. Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi ve Teşvikiye gibi bölgelerin de tamamen sakin olduğu yılın ilk gününde, Mecidiyeköy'ün daha hareketli olduğu görüldü.

Kentte, çalışma olan bazı yollar dışında trafikte de herhangi bir yoğunluk bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!