İmplant yüz güzelliğini nasıl etkiliyor?

Güncelleme Tarihi:

İmplant yüz güzelliğini nasıl etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 15:51

Yüzümüzün şekli zamanla yaşlanmaya bağlı olarak değişir. Keskin olan yüz hatları yumuşar ve yüzümüzün belirli bölgelerinde kırışıklıklar oluşur. Ağız ve çenede meydana gelen değişimler de bu konuyla yakından ilgilidir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurgül Kömerik, implantın yüz güzelliğiyle olan ilişkisini anlattı.

Haberin Devamı

DİŞ ESTETİĞİ

Diş ve diş eti kaynaklı hastalıklar dişlerin kaybolmasına neden olmaktadır. Dişlerin arasında aralıklar olması, diş eti çekilmesi, dişlerin kaybedilmesi, olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize sebep olabilir. Bu sorunlar aynı zamanda yüz estetiğinin bütünlüğünün bozulmasına da neden olabilmektedir.

Günümüzde bu sorunlara yönelik birçok çözüm üretilmiştir. Özellikle son yıllarda gelişen estetik diş uygulamaları oldukça sık kullanılmaktadır. Estetik diş uygulamaları arasında diş beyazlatma, pembe estetik, dijital gülüş dizaynı, laminate veneer, ortodonti tedavisi ve implant gibi uygulamalar kullanılmaktadır.

İmplant yüz güzelliğini nasıl etkiliyor

Haberin Devamı

ÇENE VE DİŞLER DOĞRU ORANTILI OLMALIDIR

Yüz estetiğinde, estetik ve güzel bir görünüme sahip olmak için çene yapısının orantılı olması ve dişlerin simetrik olması oldukça önemlidir. Çenenin ve dişlerin doğru konumda olması yüzün estetik görüntüsünü korumak için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dişlerin çene içerisinde düzgün bir şekilde dizilmesi, alt ve üst dişlerin doğru bir şekilde sıralanması gerekmektedir. Dişlerin bu özelliklere sahip olması yüz estetiği ve yüz simetrisi için önemlidir.

Diş eksikliğinde kullanılan dental implantlar sayesinde, kaybedilmiş dişlerin kökleri yerine implant uygulanarak, implantların üzerine kaplamalar yapılabilir. Çökmüş dudaklar, diş eksikliğinden dolayı alt çenenin öne ve içeri doğru çökmüş görüntüsü, arka bölgelerdeki eksikliklerde görülebilen çökmüş yanaklar, implant uygulanmasının ardından yerine konulan dişlerle daha dolgun ve estetik bir görünüme kavuşabilirler. Yüz hatları, dişlerin rengi, dişlerin formu, diş etlerinin rengi, diş etlerinin duruşu gibi faktörler, uygulanacak olan tedavi öncesinde göz önünde bulundurulmalıdır.

GÜLÜŞÜNÜZ YÜZÜNÜZLE UYUM İÇİNDE OLSUN

Sağlıklı ve güçlü dişlere sahip olmak güzel bir gülüşe sahip olmanın temelidir. Yüz tipiyle uyumlu dişler sayesinde yüz ve gülüş estetiği iyileştirilebilir. Eksik dişlerin bulunduğu diş dizisine uygulanacak implantlar sonrasında genel yüz oranlarına uyumlu diş formları yapılarak iyi bir gülüş estetiği sağlanabilir.

Haberin Devamı

İmplant yüz güzelliğini nasıl etkiliyor

BAKMADAN GEÇME!