'Her geçen gün yükümüz ağırlaşıyor'

Güncelleme Tarihi:

Her geçen gün yükümüz ağırlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 12:25

Sağlık teknolojileri alanında hizmet vermesi amacıyla geçtiğimiz ay kurulan ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışacağı açıklanan 'Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Çalıştayı' İstanbul'da başladı.

Haberin Devamı

Yeşilköy'de düzenlenen 'Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Çalıştayı'nın açılış konuşmasını basına açık bölümde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Müezzinoğlu, enstitünün kurulmasıyla birlikte temel bakış açıları ve enstitünün çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin sağlık hizmeti konusunda bugün yakaladığı hizmet sunumundaki hakkaniyet, ulaşım ve hizmet sunumu başarısını sağlık bilimleri AR-GE'sinde ve sağlık teknolojileri alanında da yakalayabilmesini arzu ediyoruz.

KANSER ENSTİTÜSÜ KURULUYOR

Bu hizmetleri sunarken diğer alandaki zayıf noktalarımıza göre bu ülkenin bilim adamları dinamikleriyle ülkemizi daha güçlü bir konuma taşıma arzumuz var. Bu nedenle Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın kuruluşunda altı enstitüyü merkeze aldık. Ancak iki ay içerisinde 2 enstitüyü hızla kurabilmek, kurumsal yapılarında bugün tartışacağımız, esas vizyonu ve misyonu belirleyeceğimiz bir başlangıcı bugün itibariyle yapmış oluyoruz. Bu iki enstitüden biri Kanser Enstitüsü, diğeri de Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsüdür. Akreditasyonu açıkçası sağlık alanında Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş şeklinde değil, Sağlık Bakanlığı'nın alt yapısını oluşturduğu bağımsız, Sağlık Bakanlığı dahil bütün sağlık birimlerinin akreditasyonunda uluslararası dinamikleri olan bir yapıyı kurgulamayı hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"HER GEÇEN GÜN YÜKÜMÜZ AĞIRLAŞIYOR"

Bugünün dünyasında kronik hastalık yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte kronik hastalıklar yükünün artıyor olması bize obezite, diyabet, kanser gibi temel hastalıklarda çok daha fazla boğuşacağımızı gösteriyor. Bir kar topu gibi büyüyen bir kronik hastalıklar yüküyle her geçen gün yükümüz ağırlaşıyor. Bu yükün altından kalkabilecek bilimsel araştırmalar da bilimsel çıkış yollarında bu yapının önemli katkıları olacak" diye konuştu.
Çalıştay açılış konuşmasının ardından basına kapalı bölümde 'Türkiye Kanser Enstitüsü öncelikli çalışma konularının belirlenmesi ve önerilerin oluşturulması', 'Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü öncelikli çalışma konularının belirlenmesine yönelik önerilerin oluşturulması' çalışmalarıyla devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!