Hayata yeni bir başlangıç için

Güncelleme Tarihi:

Hayata yeni bir başlangıç için
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 09:30

Miyop ve astigmat tedavisinde üçüncü nesil lazer tedavisi, bıçaksız SMILE Lazer hayata yeni bir başlangıç yapmayı sağlıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, SMILE Lazer teknolojisi hakkında merak edilenleri anlatıyor.

Haberin Devamı

SMILE Lazer üçüncü jenerasyon lazer tedavisi olarak adlandırılmaktadır. Smile lazerin diğer tekniklerden farklı olarak sunmuş olduğu en büyük avantaj, korneanın en üst kısmında herhangi bir değişiklik oluşturmamasıdır. Pek çok hasta sadece lasik cerrahisindeki flep aşamasından endişe ettiği için lazer tedavisi olmamaktadır. Bazı hastalar ise korneası ince olduğu için ya da göz kuruluğu yaşadığı için lazer tedavisi için uygun kabul edilmemekteydi.

 

Hayata yeni bir başlangıç için

 

SMILE TEKNOLOJİSİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR NELER?

SMILE Lazer son 5 yılda geliştirilmiş olan yeni bir sistemdir. Bu sistemin en büyük avantajı, kornea çatısına etki etmemesidir. Teknik sadece 2 mm.lik çok küçük bir kesi yerinden kornea içerisindeki lentikül adı verilen bir dokunun çıkartılmasıyla gerçekleştirilir. SMILE tedavisiyle günümüzde 10 derece miyop 5 dereceye kadar astigmatizma daha önce kullanılan tekniklere kıyasla daha güvenli bir şekilde düzeltilebilmektedir. Yakın bir gelecekte hipermetrop ve mix astigmatlığı hastaları da SMILE lazer ile tedavi edilebilecektir. Cerrahların SMILE Lazeri tercih etme sebeplerinin başında hastaların tedavi ardından hiçbir şekilde göz kuruluğu gibi sorunları yaşamaması gelir. Bunun yanı sıra kornea bütünlüğünün bozulmaması, büyük kesi yapılmaması, göz sinirlerinin etkilenmemesi, operasyon sonrasında ağrı batma hissinin en aza indirilmesi bu uygulamanın avantajları arasında sayılabilir. Uygulamanın diğer lazerlerden daha hızlı bir şekilde tamamlanması da diğer önemli bir avantaj olarak göze çarpmaktadır.

 

Haberin Devamı

Hayata yeni bir başlangıç için

 

Haberin Devamı

SMILE LAZER TEDAVİSİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

İşlem sadece her bir göz için 3,5 ya da 4 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmektedir. Tedaviden sonra sadece ilk gece süren çok hafif bir yanma ve batma yaşanabilir. Ancak ertesi gün hastaların tamamı normal hayatlarına hemen geri dönebilmektedir.

 

Hayata yeni bir başlangıç için

 

SMILE LAZER TEDAVİSİ SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Bu uygulamada tedaviden sonraki ilk saatlerde çok az seviyede yanma batma gibi şikâyetler görülebilse de hastalar tedaviden bir iki saat sonra normal hayatlarına dönebilmektedir. Göz kuruluğu oluşturmadığından dolayı 2-3 hafta sonra damla kullanma ihtiyacı ortadan kalkmaktadır. SMILE lazer ile görme netliği birkaç hafta içerisinde tam istenen noktaya varmaktadır. Bunun yanında eskiden yapılamayan pek çok olgu ya da klasik lazerde ortaya çıkabilen flap kırışıklığı gibi sorunlardan endişe eden hastalar bu tekniği tercih etmektedir. 

 

Haberin Devamı

arpanetmedya.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!