Hiç kimse onu beğenmedi aşkı onda buldu

Güncelleme Tarihi:

Hiç kimse onu beğenmedi aşkı onda buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 12:03

Jean Kelly dünyaya geldiğinde doktorlar onun kör, sağır ve dilsiz olacağını, 3 yaşına daha gelmeden öleceğini düşünüyordu. Genetik bir bozukluk olan  'Apert Sendromu'na sahip Jean'in bazı organlarındaki anormallikler yüzünden hayatı hiç kolay olmasa da doktorların tahminlerini boşa çıkardı. Bir yandan hayata tutunmaya çalışan Kelly 26 yaşında aşkı da buldu. Şimdi ise evlenmeyi ve bebek sahibi olmayı düşünüyor. 

Haberin Devamı

DOKTORLARI YANILTTI

200 binde 1 görülen bu genetik hastalıkla doğan Jean Kelly tüm hayatını dış görünüşünü eleştiren insanlarla savaşarak geçirdi. Tüm hamileliğini sağlıklı bir bebek bekleyerek geçiren anne Elizabeth ise Kelly'nin doğumundan birkaç ay sonra kızına koyulan teşhis ile yıkılmıştı. Doktorlar Elizabeth'e kızının gözlerinin görmeyeceğini, sağır ve dilsiz olabileceğini, muhtemelen 3 yaşına kadar ölümünün gerçekleşeceğini söyledi. Ancak Jean Kelly doktorların tahminlerini boşa çıkardı.

Hiç kimse onu beğenmedi aşkı onda buldu

HASTALIĞI ONU ENGELLEYEMEDİ

7 ve 12 yaşları arasında kendi kendine giyinebilmesi, beslenebilmesi için Jean çok acı bazı operasyonlar geçirdi ve el ve ayak parmakları birleştirildi. Öğrenmeyi, araştırmayı çok seven Jean Kelly'nin hastalığı hayattan kopmasına engel olamadı. Jean yürüdü, okuma yazma öğrendi. Hatta ilerleyen yaşlarında bir resepsiyon görevlisi olmak için üniversiteye giden Jean Kelly "Ben her zaman diğer insanlardan farklı olduğumu biliyordum. Ancak bu durumun hedeflerime ulaşmam için beni durdurmasına izin vermemek için elimden geleni yaptım." diyor.

Haberin Devamı

Hiç kimse onu beğenmedi aşkı onda buldu

HAYATININ AŞKINI BULDU,

Jean Kelly iki yıl önce 28 yaşındaki görme engeli olan ve 'Serebral Palsi' rahatsızlığına sahip Martin Stokes ile tanıştı. Genetik bozuklukla doğan bu iki insan önce arkadaş oldular ve daha sonra birbirlerine karşı hisleri olduğunu farkettiler. Her zaman bir aile kurma hayali olan Jean Martin'den sonra bunun gerçekleşebileceğini düşündü. İleride bir çocuk sahibi olursa kendi hastalığının görülme riskinin yüzde 50 olduğunu bilen genç kadın bunu göze almaya hazır olduğunu, çocuğununda kendisi kadar harika biri olacağını söylüyor. 

Hiç kimse onu beğenmedi aşkı onda buldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!