Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır?

Güncelleme Tarihi:

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 10:25

Estetik ameliyat yaptırmayı düşünenlerin en çok merak ettikleri sorulardan birisi de estetik operasyonun yılın hangi zamanında gerçekleşmesi gerektiği.

Haberin Devamı

 "Bu ameliyatı yaptırmak için yılın en iyi zaman nedir?" sorusu estetik ameliyat yaptırmak isteyenlerin kafalarını kurcalayan bir konu genellikle. Biz de bu soruyu sizin için Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen’e sorduk.

ARALIK AYI EN ÇOK TERCİH EDİLEN AY

Cerrahi operasyonlarınızı mevsimlere göre planlamanız gayet normal ve mantıklı bir karar. Aralık ayı ameliyat sonrası iyileşme sürecinde oluşan izleri gizleyebildiğiniz için en çok tercih edilen aydır. Ameliyatınızdan en iyi sonucu elde etmek, iyileşme sürecinizin en kolay ve hızlı bir şekilde geçmesi için operasyon sürecinizin zamanını planlamak önemlidir.

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır

Haberin Devamı

KIŞ DÖNEMİ ESTETİK CERRAHİ İÇİN İDEAL ZAMAN

Kış dönemi yüz gerdirmeden liposuctiona, her çeşit estetik cerrahi için en ideal zamandır. Soğuk havalar daha kalın ve vücudu örten giysiler giymeyi gerektirir ve böylece şişlikler ve morluklar gizlenebilir. Şallar, atkılar ve şapkalar yüz gerdirmenin, yüzde lazerle leke tedavisinin, rinoplastinin izlerini etkili bir şekilde saklayabilir. Hırka ve kazaklarsa vücuttaki göğüs büyütme/küçültme, liposuction ve karın germenin getirdiği bariz değişiklikleri kamufle eder.

Bütün estetik ameliyatlardan sonra dinlenmek ve güneşten uzak durmak çok önemlidir. Kış ayları, bunu yapmak için oldukça kolay bir dönemdir. Çoğu iş yeri kış zamanı durgunlaştığı için izin almak da kolaylaşır. Böylece iyileşme dönemi çok rahat ve sıkıntısız geçer. Kış aylarında tavsiye edilen operasyonlar şunlardır; yüz gerdirme ameliyatı, rinoplasti (burun ameliyatı), göz kapağı estetiği, kaş kaldırma ameliyatı, karın estetik ameliyatı (karın germe, liposuction vb.), göğüs dikleştirme, büyütme, küçültme ve lazerle cilt yenilemedir.

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır

BAHAR: NİSAN’DAN HAZİRAN SONUNA KADAR

Haberin Devamı

Bu sezon en yoğun ve en avantajlı estetik cerrahi mevsimdir. İnsanlar yaza hazır olmak için yılın bu zamanında yoğun bir şekilde estetik ameliyat yaptırmaya başlar. Plaj, mayo, daha az giysi, yaz partileri, düğünler, tatiller vs. gibi. Bazı insanlar kış sporlarıyla ve tatilleriyle ilgilendikleri için ilkbaharda operasyon geçirmeyi tercih edebiliyorlar. Bu dönemde güneşin etkisi yüzünden bazı ameliyatları gerçekleştirememekteyiz. Bahar aylarında tavsiye edilen operasyonlar ise meme cerrahisi, vücut şekillendirme ve yüz cerrahisidir.

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır

YAZ: TEMMUZ’DAN AĞUSTOS SONUNA KADAR

Yaz tatilinizi ameliyat sonrası iyileşme sürecinde kullanmak istemiyorsanız bu dönemde yazın tadını çıkarmanızı öneriyoruz. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde, vücudunuzun herhangi bir şekilde güneşle veya ısıyla temas etmemesi gerekir. Bazı hastalarımızdan “Hocam gölgede dursam olmaz mı?” gibi sorular alsak da iyileşme sürecinizin kötüye gidebileceği; kanamalar, yaralar ve sarkmalar oluşmasın diye yazın sıcağına ve güneşine maruz kalmamanız gerekir. Yaz mevsimini iyi değerlendirip bu süreyi ameliyatınız için gerekli kiloya ve sağlığa kavuşmamanız için kullanmanızı öneriyorum. Bu dönemde yapılabilecek operasyonlar ise; botoks ve dolgudur.

Haberin Devamı

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır

SONBAHAR: EYLİL'DEN ARALIK'A KADAR 

Etkin bir yaz tatilinden sonra, umarım ameliyattan maksimum sonucu elde etmek için ideal kilonuza ve sağlığınıza kavuşmuşsunuzdur. Bu sezonunda rahatça tam iyileşme sağlamanız mümkündür. Bu dönemde ise; yüz, burun, meme ve vücut şekillendirme gibi ameliyatlardan faydalanabilirsiniz.

 

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalıdır

 

 

BAKMADAN GEÇME!