Hamileliğinde ıskaladığı rahatsızlığı yüzünden bebeği hasta doğdu!

Güncelleme Tarihi:

Hamileliğinde ıskaladığı rahatsızlığı yüzünden bebeği hasta doğdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 14:36

Hamilelik bütün anne adaylarının 9 ay boyunca hatta öncesinde vücutlarındaki tüm gelişmeleri yakından takip etmeleri gereken bir dönem. Pek çok annenin sigarayı bıraktığı, alkollü ve katkı maddeli içeceklerden uzak durduğu, bazı yemekleri menüsünden çıkardığı hamilelik boyunca en ufak rahatsızlığa bile dikkat etmek gerekiyor. Avustralya'da yaşayan bir anne, ıskaladığı rahatsızlığına bin pişman oldu!

Haberin Devamı

Cormit, Avustralyalı bir anne. Şimdilerde televizyonlarda ve internet sitelerinde gönüllü olarak kamu spotu yayınlarında yer alıyor. Kısa sürede bütün ülkenin tanıdığı bir yüz haline gelen Cormit, kendisinin ve bebeğinin başından geçen talihsizlik sebebiyle yer aldığı videolarda bütün anneleri uyarıyor: "Doktorlarınızı dinleyin." Cormit'in yeni doğan bebeği Eva kronik bir öksürük hastalığı taşıyor. Boğmaca olarak bildiğimiz bu öksürük türü, Eva'nın saatlerce öksürük nöbetleri geçirmesine ve renginin mora dönmesine sebep oluyor.

Cormit, kızının başına gelen bu talihsiz rahatsızlık yüzünden kendisini suçluyor. Hamileliğinin son üç haftasında bir türlü durduramadığı öksürükler yaşayan Cormit, doktorunun aşı olmasını tavsiye ettiğini ancak bunu reddettiğini üzülerek açıklıyor; "Hamileliğimin son iki haftasında öksürüklerim iyicene yoğunlaştı. Nefes almakta zorlanıyordum. Doktor aşı olmam gerektiğini söyledi. Bilmişlik tasladım, böyle bir aşamada aşı olursam bebeğime zararı olacağını düşündüm ancak bu karar hayatımı kabusa çevirdi. Eva benim ilk ve tek çocuğum. Ona bu hastalığı ben bulaştırdım ve şimdi onun öksürmekten ağladığını, morardığını, bayıldığını izlemek zorundayım. Onun oksijen maskesine bağlıyken nasıl acı çektiğini biliyorum çünkü bunları ben yaşadım. Eğer doktorumun tavsiyesine uysaydım belki de Eva sağlıklı bir bebek olacaktı. Keşke zamanı geriye alabilsem."

Haberin Devamı

Eva'nın bu rahatsızlığının geçici mi olacağı yoksa kronik bir şekilde hayatını etkilemeye devam mı edeceği konusunda doktorlar net bir şey söyleyemezken küçük Eva'nın tedavisi sürüyor. Cormit ise annelerin aynı hataları yapmamaları için gönüllü olarak Gold Coast Health videolarında yer alarak yaşadıklarını anlatıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!