Hamile arkadaşlarınıza söylememeniz gereken 5 şey

Güncelleme Tarihi:

Hamile arkadaşlarınıza söylememeniz gereken 5 şey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 14:55

Hamile bir kadınla karşı karşıya olduğumuzda ister ebeveyn olalım ister olmayalım yorum yapmayı çok seviyoruz. Ve çoğu zaman söylediğimiz sözlerin karşımızdaki annenin duygularını nasıl etkileyeceğini de düşünmüyoruz. Sadece hoş sohbet etmek için söylediğimiz bazı sözler ise anne adayının kafasında pek hoş yankılanmayabiliyor. İşte bu cümlelere birkaç örnek.

Haberin Devamı

İştahın çok açılmış!

Anne adayı daha gebeliğinin ilk anından itibaren iştahının çok açılmış olduğunun ve gereğinden fazla yemek yediğinin farkında zaten. Üzerine bir de siz bu görünen durumu dillendirince anne adayı kendisi hakkında sadece doğum sonrası bir dubaya dönüşeceğini düşündürür. Öyle olacak olsun ya da olmasın, siz siz olun bunu arkadaşınıza söyleyip de canını sıkmayın. Herkes söylüyor zaten.

Hamile arkadaşlarınıza söylememeniz gereken 5 şey

Fazla kiloları emzirirken verirsi

Anne bir yandan gelecek bebeğinin heyecanını yaşarken diğer yandan da kadınlığı, seksapeli, güzelliği hakkında kaygılanıyor. Sizin onun kiloları hakkında konuşmanız ya da aldığı kiloyu nasıl vereceği hakkında iyimser de olsa yorum yapmanız onda ters teper. Tek düşündüğü şey “Ya bu kiloları veremezsem”dir. İyisi mi kilo konusunu hiç açmayın.

Haberin Devamı

Hamile arkadaşlarınıza söylememeniz gereken 5 şey

İçinde bir şeyin hareket etmesi garip değil mi?

Hormonlar neyse ki kadının vücudundaki bu aşırı değişik durumun kabullenilmesi konusunda üzerine düşeni yapıyor. Anne ilk andan itibaren karnında bir canlı değil onun bir canı olduğunu düşünüyor. Ancak siz yine de onu kafasını bu garip sorularla bulandırmayın. Sonuçta evet içinde bir canlı büyüyor ve bu onun da aklının ucundan geçiyordur.

Hamile arkadaşlarınıza söylememeniz gereken 5 şey

Doktorun ne diyor?

Anne adaylarının büyük bir çoğunluğu koruma içgüdüsüyle bebeklerinin sağlığı konusunda aşırı endişelidir. Bu sebeple en ufak hareketlerinden yedikleri yemeğe, içtikleri içeceklere kadar her şeyin etkisini merak edip, zamanlarının çoğunu internette bunları araştırarak geçirirler. Bu sebeple onun yanında endişe uyandıracak cümlelerden kaçının. Hamilelik doğal bir süreçtir ve doğa gerekeni yapacaktır.

Haberin Devamı

Hamile arkadaşlarınıza söylememeniz gereken 5 şey

Hamileliğin tadını çıkar

Hamilelik sonrasında o eski rahat uykularından ve sessizliğinden eser kalmayacağını kastediyorsunuz galiba. Ama çok da iyi yapmıyorsunuz çünkü güzel şeylere odaklansa daha az stres yaşar sevgili anne adayımız. Bu nedenle ona böyle cümleler değil, bebeğini sağlıkla kucağına aldığı günlerin güzelliğinden bahseden cümleler kurmak çok daha yapıcı olacaktır. 

BAKMADAN GEÇME!