Hacamat nedir? Hacamat nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Hacamat nedir Hacamat nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 10:32

Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu projeyle geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden olan hacamatın, ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamatın, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağladığına inanılıyor. Peki, hacamat nedir? Hacamat nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Çeşitli nedenlerle vücudumuza giren toksinler, kimyasal maddeler, gıdalar üzerindeki ilaç kalıntılarının idrar veya ter yoluyla atıldığını, doğal yollarla atılamayan kalıntıların deri altında biriktiğini söyleyen uzmanlar, bu birikintileri vücuttan dışarı atmanın bir yolunun da hacamat olduğunu söylüyor. İşte,, hacamat hakkında merak edilen tüm detaylar...

Vücut direncini arttıran, vücuttaki ağır metal ve toksinlerden kurtulmanın en doğal yöntemlerden birinin de vücudun herhangi bir yerinin üzerine boynuz, bardak, kupa ya da şişe oturtarak kan alma olarak bilinen 'hacamat' tedavisi olduğunu söyleyen uzmanlar, hacamatı kısaca deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksinlerden yoğun kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemi olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

BİNLERCE YILDIR UYGULANIYOR

Ortadoğu'da ortaya çıkan ve günümüzde Batı ülkeleri dahil tüm dünyaya yayılan ve "hacamat" olarak bilinen kupa terapisi, binlerce yıldır insanlar tarafından uygulanmaya ve şifa dağıtmaya devam ediyor. Vücutta çoğunlukla sırt olmak üzere belirli bölgelere küçük kesikler atılarak kan alınmasını içeren hacamat, Türkiye'de de her zaman halk arasında sıklıkla başvurulan bir yöntem oldu. Anadolu'da farklı meslek gruplarından insanların yaptığı hacamat, yüzyıllarca yardımcı tedavi yöntemi olarak uygulandı.

Hacamat nedir Hacamat nasıl yapılır

Ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bir alternatif tıp yöntemi olan hacamat, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları" projesiyle merdiven altından çıkarılıp hekimler tarafından daha nezih ve hijyenik ortamlarda yapılmaya başlandı. Aralarında cerrahların da olduğu uzman tıp doktorları tarafından hastanelerde veya kliniklerde uygulanmaya başlanan tedavi yöntemi çok sayıda hastaya şifa dağıtıyor.

HACAMATIN FAYDALARI NELER?

Ağrısız, acısız, yatak istirahatsiz, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olan hacamat, uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun olarak yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.

Haberin Devamı

Hacamatın faydaları ise uzmanlar tarafından şöyle sıralanıyor; bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır. Beyin fonksiyonlarını canlandırır. Ağrıları giderir. İleride oluşabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm kronik hastalıkların tedavisinde faydalıdır. Göze canlılık verir, görme kabiliyetini artırır Unutkanlık ve dikkat eksikliği olanlar, okuduğunu zor anlayanlar ve baş ağrısı şikayeti olanlar için kafadan hacamat çok faydalıdır.

Haberin Devamı

Hacamat nedir Hacamat nasıl yapılır

Hacamat tedavisinin mantar, sedef gibi hastalıkları olan kişilere yapılmaması gerektiğini ifade uzmanlar,  bu işlemi işinin ehli ve tecrübeli tıp doktorlarına yaptırmakta fayda oluğunu söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!